Рецепти

Традиційна паста “Карбонара” за італійським рецептом

Приготувати вдома пасту-карбонара можна не гірше ресторанної. Для цього потрібно знати лише кілька секретів, які ми і розкриємо в нашому рецепті.

Час приготування: 30 хв.

Інгредієнти (2 порції)

  • Грудинка – 140 г
  • Оливкова олія – ​​2 ст.л.
  • Паста спагеті – 250 г
  • Перець чорний горошком – 0.5 ст.л.
  • Сіль за смаком
  • Сир твердий – 170 г
  • Часник – 2 зуб.
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Яйця перепелині – 1 шт. (Для подачі)

Приготування

1) Розігріти суху сковороду і всипати на неї перець горошком. Обсмажувати перець близько 4-5 хвилин, періодично помішуючи.

2) Обсмажений перець викласти на серветку.

3) Накрити перець другою частиною серветки і перемолоти перець за допомогою скалки.

4) Поставити каструлю на вогонь, коли вода закипить, покласти в неї пасту.

5) Грудинку порізати на невеликі шматочки.

6) На розігріту сковороду влити оливкову олію, викласти грудинку.

7) Часник розчавити ножем і викласти на сковороду до грудинки. Обсмажувати грудинку близько 5 хвилин, помішуючи. Коли грудинка готова, прибрати часник, весь свій смак і аромат він вже віддав.

8) Відокремити жовтки від білків, збити їх виделкою.

9) Додати до жовтків мелений перець.

10) Сир натерти на дрібній тертці, додати трохи до жовтків і перемішати.

11) Варити пасту слід за інструкцією на упаковці, але віднявши від загального часу варіння близько 2 хвилин, оскільки ми будемо її ще прогрівати на сковороді. А найкраще спробувати пасту, вона повинна бути «аль денте».

12) Коли паста майже готова, перекласти її в сковороду з грудинкою. Потрібно розрахувати час так, щоб паста з грудинкою були готові майже одночасно.

13) Влити яйця і 100 мл. води, в якій варилася паста. Все перемішати і готувати 1-2 хвилини.

14) Викласти пасту на тарілку, посипати тертим сиром, зверху покласти жовток перепелиного яйця і посипати перцем.

Також читайте: НАЙСМАЧНІШИЙ ЖУЛЬЄН З КАРТОПЛЕЮ, КУРКОЮ І ГРИБАМИ

Останні новини

Сестра Софії Ротару розповіла про плани співачки, щодо концертів

Українська співачка Ауріка Ротару прокоментувала плани своєї сестри, легендарної артистки Софії Ротару, щодо можливого повернення…

MamaRika зізналась про проблеми з алкоголем у минулому

Українська співачка MamaRika відверто поділилася своїм складним досвідом зловживання алкоголем та його впливом на її…

Смачна буженина з індички

Буженина з індички — це чудова альтернатива традиційній свинині. Вона виходить ніжною, ароматною та корисною.…

Смачний та легкий десерт з кефіру та желатину

Цей легкий десерт з кефіру та желатину — чудовий вибір для тих, хто шукає прості…

Смачний молочний чай з корицею

Молочний чай з корицею — це ароматний і зігрівальний напій, ідеальний для прохолодних вечорів. Поєднання…

Колишня Остапчука розповіла про зміни в особистому житті

Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…