Приготувати вдома пасту-карбонара можна не гірше ресторанної. Для цього потрібно знати лише кілька секретів, які ми і розкриємо в нашому рецепті.
Час приготування: 30 хв.
Інгредієнти (2 порції)
- Грудинка – 140 г
- Оливкова олія – 2 ст.л.
- Паста спагеті – 250 г
- Перець чорний горошком – 0.5 ст.л.
- Сіль за смаком
- Сир твердий – 170 г
- Часник – 2 зуб.
- Яйця курячі – 4 шт.
- Яйця перепелині – 1 шт. (Для подачі)
Приготування
1) Розігріти суху сковороду і всипати на неї перець горошком. Обсмажувати перець близько 4-5 хвилин, періодично помішуючи.
2) Обсмажений перець викласти на серветку.
3) Накрити перець другою частиною серветки і перемолоти перець за допомогою скалки.
4) Поставити каструлю на вогонь, коли вода закипить, покласти в неї пасту.
5) Грудинку порізати на невеликі шматочки.
6) На розігріту сковороду влити оливкову олію, викласти грудинку.
7) Часник розчавити ножем і викласти на сковороду до грудинки. Обсмажувати грудинку близько 5 хвилин, помішуючи. Коли грудинка готова, прибрати часник, весь свій смак і аромат він вже віддав.
8) Відокремити жовтки від білків, збити їх виделкою.
9) Додати до жовтків мелений перець.
10) Сир натерти на дрібній тертці, додати трохи до жовтків і перемішати.
11) Варити пасту слід за інструкцією на упаковці, але віднявши від загального часу варіння близько 2 хвилин, оскільки ми будемо її ще прогрівати на сковороді. А найкраще спробувати пасту, вона повинна бути «аль денте».
12) Коли паста майже готова, перекласти її в сковороду з грудинкою. Потрібно розрахувати час так, щоб паста з грудинкою були готові майже одночасно.
13) Влити яйця і 100 мл. води, в якій варилася паста. Все перемішати і готувати 1-2 хвилини.
14) Викласти пасту на тарілку, посипати тертим сиром, зверху покласти жовток перепелиного яйця і посипати перцем.
Також читайте: НАЙСМАЧНІШИЙ ЖУЛЬЄН З КАРТОПЛЕЮ, КУРКОЮ І ГРИБАМИ