Нове

Традиційна паста “Карбонара” за італійським рецептом

Приготувати вдома пасту-карбонара можна не гірше ресторанної. Для цього потрібно знати лише кілька секретів, які ми і розкриємо в нашому рецепті.

Час приготування: 30 хв.

Інгредієнти (2 порції)

  • Грудинка – 140 г
  • Оливкова олія – ​​2 ст.л.
  • Паста спагеті – 250 г
  • Перець чорний горошком – 0.5 ст.л.
  • Сіль за смаком
  • Сир твердий – 170 г
  • Часник – 2 зуб.
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Яйця перепелині – 1 шт. (Для подачі)

Приготування

1) Розігріти суху сковороду і всипати на неї перець горошком. Обсмажувати перець близько 4-5 хвилин, періодично помішуючи.

2) Обсмажений перець викласти на серветку.

3) Накрити перець другою частиною серветки і перемолоти перець за допомогою скалки.

4) Поставити каструлю на вогонь, коли вода закипить, покласти в неї пасту.

5) Грудинку порізати на невеликі шматочки.

6) На розігріту сковороду влити оливкову олію, викласти грудинку.

7) Часник розчавити ножем і викласти на сковороду до грудинки. Обсмажувати грудинку близько 5 хвилин, помішуючи. Коли грудинка готова, прибрати часник, весь свій смак і аромат він вже віддав.

8) Відокремити жовтки від білків, збити їх виделкою.

9) Додати до жовтків мелений перець.

10) Сир натерти на дрібній тертці, додати трохи до жовтків і перемішати.

11) Варити пасту слід за інструкцією на упаковці, але віднявши від загального часу варіння близько 2 хвилин, оскільки ми будемо її ще прогрівати на сковороді. А найкраще спробувати пасту, вона повинна бути «аль денте».

12) Коли паста майже готова, перекласти її в сковороду з грудинкою. Потрібно розрахувати час так, щоб паста з грудинкою були готові майже одночасно.

13) Влити яйця і 100 мл. води, в якій варилася паста. Все перемішати і готувати 1-2 хвилини.

14) Викласти пасту на тарілку, посипати тертим сиром, зверху покласти жовток перепелиного яйця і посипати перцем.

Також читайте: НАЙСМАЧНІШИЙ ЖУЛЬЄН З КАРТОПЛЕЮ, КУРКОЮ І ГРИБАМИ

Нове

Популярне