Сьогодні хочу з Вами поділитися рецептом кавового торта. Приготувати просто, а виходить ніжний та дуже смачний!
Інгредієнти:
Тісто
Яйця – 2 штуки
Цукор – 100 г
Молоко – 80 г
Рослинна олія – 40 г
Какао – 20 г
Борошно – 100 г
Розпушувач – 5 г
Крем
Вершки для збивання (33% жирності) – 200 мл
Маскарпоне або вершковий сир – 200 г
Грецький йогурт чи сметана – 110 г
Цукрова пудра – 35 г
Желатин листовий – 8 г
Кава варена – 30 мл
Какао – для прикраси
Приготування:
У глибоке блюдо вливаємо яйця, насипаємо цукор і збиваємо міксером, одночасно вливаючи молоко та олію.
Борошно, какао, розпушувач змішуємо, просіюємо в яєчну суміш і змішуємо за допомогою міксера. Вливаємо у форму 18 см і випікаємо 30 хв при 180 градусах.
Потім виймаємо із форми і розрізаємо пиріг на дві частини.
Листовий желатин заливаємо водою.
У чисту тарілку вливаємо вершки (жирністю 33-35%) та збиваємо міксером. Викладаємо маскарпоне, грецький йогурт, цукрову пудру та збиваємо міксером.
Вливаємо каву та збиваємо міксером.
Желатин перекладаємо в сотейник, ставимо на повільний вогонь, вливаємо в крем і змішуємо міксером.
У форму викладаємо одну частину коржа, вливаємо крем та накриваємо другою частиною коржа.
Накриваємо харчовою плівкою та прибираємо в холодильник на 4 години.
Посипаємо какао для прикраси та подаємо до чаю! Смачного!
Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…