Нове

Торт зі смаком кави: смачний, ніжний і ароматний

Сьогодні хочу з Вами поділитися рецептом кавового торта. Приготувати просто, а виходить ніжний та дуже смачний!

Інгредієнти:

Тісто

Яйця – 2 штуки
Цукор – 100 г
Молоко – 80 г
Рослинна олія – 40 г
Какао – 20 г
Борошно – 100 г
Розпушувач – 5 г

Крем

Вершки для збивання (33% жирності) – 200 мл
Маскарпоне або вершковий сир – 200 г
Грецький йогурт чи сметана – 110 г
Цукрова пудра – 35 г
Желатин листовий – 8 г
Кава варена – 30 мл
Какао – для прикраси

Приготування:

У глибоке блюдо вливаємо яйця, насипаємо цукор і збиваємо міксером, одночасно вливаючи молоко та олію.

Борошно, какао, розпушувач змішуємо, просіюємо в яєчну суміш і змішуємо за допомогою міксера. Вливаємо у форму 18 см і випікаємо 30 хв при 180 градусах.

Потім виймаємо із форми і розрізаємо пиріг на дві частини.

Листовий желатин заливаємо водою.

У чисту тарілку вливаємо вершки (жирністю 33-35%) та збиваємо міксером. Викладаємо маскарпоне, грецький йогурт, цукрову пудру та збиваємо міксером.

Вливаємо каву та збиваємо міксером.

Желатин перекладаємо в сотейник, ставимо на повільний вогонь, вливаємо в крем і змішуємо міксером.

У форму викладаємо одну частину коржа, вливаємо крем та накриваємо другою частиною коржа.

Накриваємо харчовою плівкою та прибираємо в холодильник на 4 години.

Посипаємо какао для прикраси та подаємо до чаю! Смачного!

Нове

Популярне