Рецепти

Торт за 15 хвилин без духовки та без печива

Спробуйте приготувати цей чудовий торт на сковороді. Для цього рецепту нам не знадобиться духовка. Приготування займе лише 15 хвилин. Спробувавши один раз цей десерт, вам захочеться повторювати його знову і знову. Ніжні та хрумкі коржі з пісочної крихти відмінно поєднуються з кисло-солодким сметанним кремом, роблячи торт неймовірно смачним і ароматним.

Інгредієнти:

Інгредієнти для крихти:

  • Пшеничне борошно 250 г
  • Цукор 60 г
  • Вершкове масло 120 г
  • Сіль 1 щіпка

Інгредієнти для крему:

  • Сметана жирністю 20% 500 г
  • Цукор 120 г
  • Курячі яйця 2 шт.
  • Кукурудзяний крохмаль 1 ст. л.
  • Вершкове масло 50 г
  • Ванільний цукор 20 г

Приготування:

У глибокому посуді з’єднайте просіяне пшеничне борошно, цукор і розм’якшене вершкове масло.

За допомогою вилки перетріть інгредієнти до стану дрібної крихти.

Перекладіть крихту на суху розігріту сковороду. Постійно помішуючи крихту лопаткою, обсмажуйте на середньому вогні до золотистого відтінку.

Для приготування крему в ковші або невеликій каструлі змішайте 2 курячі яйця та кукурудзяний крохмаль. Перемішайте суміш вінчиком до однорідної суміші.

В отриману суміш додайте цукровий пісок та ванільний цукор. Ще раз перемішайте інгредієнти вінчиком, домагаючись однорідної консистенції.

Додайте в крем жирну сметану. Ретельно перемішайте інгредієнти вінчиком.

Поставте крем на повільний вогонь. Постійно помішуючи, доведіть крем до кипіння. Після закипання проваріть крем протягом 30 секунд, а потім зніміть його з вогню.

Додайте в гарячий крем 50 г розм’якшеного вершкового масла. Перемішайте крем до однорідності.

Поки крем гарячий, починайте збирання торта. Із загальної кількості крихти відкладіть 4 столові ложки для прикраси готового десерту. Крихту, що залишилася, розділіть на 4 частини. Дно та боки роз’ємної форми для запікання діаметром 20 см змастіть рафінованою олією, застеліть пергаментним папером. Викладіть на дно 1/4 частини крихти, рівномірно розподіліть її по всьому периметру форми.

Поверх крихти розподіліть 1/4 частину гарячого крему. З цією метою зручно використовувати кондитерську силіконову лопатку.

Чергуючи шари, зберіть весь торт. Прикрасьте готовий десерт крихтою, що залишилася. Накрийте торт харчовою плівкою, відправте в холодильник щонайменше на 6 годин.

Через вказаний час обережно зніміть роз’ємну форму, видаліть пергамент. Розріжте готовий торт на порційні шматочки та подавайте з чаєм чи кавою.

Смачного!

Останні новини

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…

Максим Галкін поділився знімками в українському музеї

Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…