Спробуйте приготувати цей чудовий торт на сковороді. Для цього рецепту нам не знадобиться духовка. Приготування займе лише 15 хвилин. Спробувавши один раз цей десерт, вам захочеться повторювати його знову і знову. Ніжні та хрумкі коржі з пісочної крихти відмінно поєднуються з кисло-солодким сметанним кремом, роблячи торт неймовірно смачним і ароматним.
Інгредієнти:
Інгредієнти для крихти:
Інгредієнти для крему:
Приготування:
У глибокому посуді з’єднайте просіяне пшеничне борошно, цукор і розм’якшене вершкове масло.
За допомогою вилки перетріть інгредієнти до стану дрібної крихти.
Перекладіть крихту на суху розігріту сковороду. Постійно помішуючи крихту лопаткою, обсмажуйте на середньому вогні до золотистого відтінку.
Для приготування крему в ковші або невеликій каструлі змішайте 2 курячі яйця та кукурудзяний крохмаль. Перемішайте суміш вінчиком до однорідної суміші.
В отриману суміш додайте цукровий пісок та ванільний цукор. Ще раз перемішайте інгредієнти вінчиком, домагаючись однорідної консистенції.
Додайте в крем жирну сметану. Ретельно перемішайте інгредієнти вінчиком.
Поставте крем на повільний вогонь. Постійно помішуючи, доведіть крем до кипіння. Після закипання проваріть крем протягом 30 секунд, а потім зніміть його з вогню.
Додайте в гарячий крем 50 г розм’якшеного вершкового масла. Перемішайте крем до однорідності.
Поки крем гарячий, починайте збирання торта. Із загальної кількості крихти відкладіть 4 столові ложки для прикраси готового десерту. Крихту, що залишилася, розділіть на 4 частини. Дно та боки роз’ємної форми для запікання діаметром 20 см змастіть рафінованою олією, застеліть пергаментним папером. Викладіть на дно 1/4 частини крихти, рівномірно розподіліть її по всьому периметру форми.
Поверх крихти розподіліть 1/4 частину гарячого крему. З цією метою зручно використовувати кондитерську силіконову лопатку.
Чергуючи шари, зберіть весь торт. Прикрасьте готовий десерт крихтою, що залишилася. Накрийте торт харчовою плівкою, відправте в холодильник щонайменше на 6 годин.
Через вказаний час обережно зніміть роз’ємну форму, видаліть пергамент. Розріжте готовий торт на порційні шматочки та подавайте з чаєм чи кавою.
Смачного!
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…
Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…