У звичному розумінні торт – це солодка страва, яку заведено подавати на десерт. Але якщо Ви хочете здивувати своїх гостей, то можете подати на стіл незвичайний закусочний торт.
Інгредієнти:
- 2 рулони листкового тіста (по 550 г)
- майонез
- 10-12 оливок
- 6 яєць, зварених круто
- зелена цибуля
- 150 г плавленого сиру твердих сортів
- 200 г плавленого сиру м’яких сортів
- 250 г крабових паличок
- 200 г філе слабосоленої сьомги
- 100 г помідорів чері
- зелень кропу
Приготування:
- Приготувати першу начинку: філе сьомги дрібно нарізати, плавлений сир твердих сортів розтерти виделкою і відправити до сьомги. Додати трохи майонезу і добре перемішати до однорідного стану.
- Приготувати другу начинку: дрібно порубати зелень і змішати з плавленим сиром м’яких сортів.
- Приготувати третю начинку: дрібно нарізати зелену цибулю, змішати з 3 рубаними яйцями і майонезом.
- Приготувати четверту начинку: дрібно нарізати крабові палички, порубати 1 яйце і 2 жовтки і заправити майонезом.
- З пластів тіста вирізати 4 кола діаметром 19 см, перекласти їх на застелене папером для випічки деко разом з обрізками. Відправити лист в розігрітий до 220 градусів в духовку на 15-20 хвилин.
- Готові коржі остудити, а обрізки злегка подрібнити.
- Зібрати торт: перший корж намазати начинкою з сьомги.
- Покласти зверху другий корж і намазати начинкою з яйця і цибулі.
- Потім покласти третій корж, злегка придавити і викласти начинку з крабових паличок і яєць.
- Далі покласти останній корж і промазати начинкою з плавленого сиру і кропу.
- Боки торта змастити майонезом і присипати крихтою. Помідори черрі нарізати кружальцями і викласти на торт. Зверху присипати тертими білками від варених яєць і прикрасити зеленню кропу і оливками.
- Дати торту 3 години на просочення і подавати до столу.
Закусочний торт стане сюрпризом для ваших друзів. Смачного!
Також читайте: СМАЧНИЙ САЛАТ З КУРКОЮ, ГРИБАМИ І ЧОРНОСЛИВОМ НА НОВОРІЧНИЙ СТІЛ