Торт з печива з желейною начинкою — улюбленець і професіоналів, і аматорів. Адже готувати його — одне задоволення. Однак відмінності від класичного варіанту розпізнати легко. Дивимося!
Інгредієнти
- Печиво:200 г
- Желе зі смаком ківі:90 г
- Лимонне желе:90 г
- Полуничне желе:90 г
- Вишневе желе:90 г
- Апельсинове желе:90 г
- Йогурт:400 г
- Вершки:200 г
- Молоко:200 мл
- Цукрова пудра:200 г
- Желатин:4 ст. л.
Як приготувати Торт з печива «Бите скло»
Для цього десерту підійде желе будь-яких смаків. Головне, щоб їх було не менше 5. Розчиніть кожне желе в 1,5 скл. води. Розлийте їх в окремі блюдця.
Застигле желе наріжте невеликими кубиками. Перекладіть їх у глибоку миску. Дно форми розміром приблизно 23 x 33 см вистеліть печивом.
Желатин залийте 0,5 скл. холодного молока. Залиште суміш хвилин на 10 щоб вона набухла. Молоко закип’ятіть в сотейнику разом з цукром. З’єднайте ці дві суміші.
Перемішуйте масу до розчинення желатину. Потім дайте їй охолонути. Змішайте желатинову масу з йогуртом з допомогою віночка. Далі влийте до них збиті вершки 30% жирності.
Цю вершково-молочну суміш додайте до різнобарвного желе. Акуратно перемішайте. Вилийте желейну масу у форму. Розрівняйте її силіконовою лопаткою.
Поверх желе викладіть шар печива. На нього поставте обробну дошку. Так печиво краще прилипне до начинки. Відправте десерт в холодильник мінімум на 2 години.
Готовий торт з печива легко дістати з форми. Просто переверніть його догори дном. Але якщо желе прилипло, обдайте форму окропом. Розріжте торт між печивом. Так він буде виглядати презентабельніше.
Також читайте: НАЙСМАЧНІШИЙ ШОКОЛАДНИЙ ДЕСЕРТ