Меню на Новий Рік складається не тільки із закусок, гарячого, салатів та бутербродів, а в ньому ще й має бути десерт. Я вам пропоную приготувати на новорічний стіл просто, але дуже смачний торт із ананасами та кокосом. Чудове поєднання для святкового торта. Приготувати цей торт зовсім не складно, тому обов’язково спробуйте.
Інгредієнти:
Бісквіт (форма 18 см):
- Яйця – 4 шт
- Цукор – 100 г
- Борошно – 60 г
- Какао – 20 г
- Сіль – щіпка
Крем:
- Сметана – 450 г
- Цукрова пудра – 2-3 ст.л
- Желатин – 7 г
- Ананасовий сік – 90 мл
- Ананаси консервовані – 1 б.
- Кокосова стружка – 3 ст.л
- Сир – 80 г
- Цукрова пудра – 1 ст.л
- Прикраса для торта
Приготування:
Готуємо шоколадний бісквіт для торта. У глибокій ємності починаємо збивати 4 яйця зі щіпкою солі. Збиваємо протягом двох хвилин.
Потім починаємо потроху додавати цукор і продовжуємо збивати ще 5-7 хвилин. Маса дуже добре збільшиться в обсязі та стане пишною. Завдяки збиванню бісквіт підніметься і нам не знадобиться розпушувач.
Тепер просіюємо 60 г борошна та 20 г какао. Какао просіяти обов’язково, так воно має грудочки. Акуратно лопаткою знизу догори перемішуємо. Довго не перемішуємо, щоб не вийшло повітря, просто поєднуємо інгредієнти.
Виливаємо тісто для бісквіту у форму, у мене 18 см. Ставимо запікатись у розігріту духовку до 180 С на 25-30 хвилин.
Бісквіт повністю остуджуємо, загортаємо у харчову плівку та прибираємо в холодильник на 5-6 годин.
Готуємо крем безпосередньо перед збиранням торта. У холодильник крем не можна ставити, оскільки він застигне. 7 г желатину заливаємо 90 мл ананасового соку, перемішуємо та залишаємо на 10 хвилин набухати. Потім набряклий желатин відправляємо в мікрохвильову піч на 25-30 секунд або розтоплюємо на водяній бані. Розтоплений желатин остудити.
Перемішуємо віночком 450 г сметани та 2-3 ст.л цукрової пудри.
В окрему миску відкладемо 4 ст.л крему та прибираємо в холодильник. Він нам знадобиться для обмазування торта.
В основну частину крему вливаємо желатин, що остигнув, і перемішуємо.
Додаємо в крем 3 ст.л кокосової стружки і ще раз перемішаємо.
Настав час зібрати торт. Ділимо бісквіт на 3 коржі.
Торт збираємо у кільці. Коржі просочуємо соком від консервованих ананасів.
Кокосово-зметаний крем ділимо на 2 рівні частини. Виливаємо першу частину на корж, а зверху розкладаємо шматочки консервованих ананасів.
Збираємо торт далі, бісквіт, просочення, друга частина крему та ананаси. Закриваємо торт верхнім коржем і забираємо в холодильник на 5-6 годин.
Коли торт застиг, обмазуємо сметанним кремом, який ми відклали раніше і покриваємо кокосовою стружкою.
Для прикраси я змішала 80 г сиру та 1 ст.л цукрової пудри. Прибираємо крем у кондитерський мішок із насадкою.
Прикрашаємо торт кремом і зверху можна посипати різними намистинками. Прибираємо торт у холодильник і нехай він чекає свого часу.
Торт чудово підійде на новорічний стіл. Ніжний, насичений та простий. Рекомендую скуштувати цей домашній торт.
Смачного!