Нове

Торт з ананасами та кокосом на Новий Рік. Простий та дуже смачний

Меню на Новий Рік складається не тільки із закусок, гарячого, салатів та бутербродів, а в ньому ще й має бути десерт. Я вам пропоную приготувати на новорічний стіл просто, але дуже смачний торт із ананасами та кокосом. Чудове поєднання для святкового торта. Приготувати цей торт зовсім не складно, тому обов’язково спробуйте.

Інгредієнти:

Бісквіт (форма 18 см):

  • Яйця – 4 шт
  • Цукор – 100 г
  • Борошно – 60 г
  • Какао – 20 г
  • Сіль – щіпка

Крем:

  • Сметана – 450 г
  • Цукрова пудра – 2-3 ст.л
  • Желатин – 7 г
  • Ананасовий сік – 90 мл
  • Ананаси консервовані – 1 б.
  • Кокосова стружка – 3 ст.л
  • Сир – 80 г
  • Цукрова пудра – 1 ст.л
  • Прикраса для торта

Приготування:

Готуємо шоколадний бісквіт для торта. У глибокій ємності починаємо збивати 4 яйця зі щіпкою солі. Збиваємо протягом двох хвилин.

Потім починаємо потроху додавати цукор і продовжуємо збивати ще 5-7 хвилин. Маса дуже добре збільшиться в обсязі та стане пишною. Завдяки збиванню бісквіт підніметься і нам не знадобиться розпушувач.

Тепер просіюємо 60 г борошна та 20 г какао. Какао просіяти обов’язково, так воно має грудочки. Акуратно лопаткою знизу догори перемішуємо. Довго не перемішуємо, щоб не вийшло повітря, просто поєднуємо інгредієнти.

Виливаємо тісто для бісквіту у форму, у мене 18 см. Ставимо запікатись у розігріту духовку до 180 С на 25-30 хвилин.

Бісквіт повністю остуджуємо, загортаємо у харчову плівку та прибираємо в холодильник на 5-6 годин.

Готуємо крем безпосередньо перед збиранням торта. У холодильник крем не можна ставити, оскільки він застигне. 7 г желатину заливаємо 90 мл ананасового соку, перемішуємо та залишаємо на 10 хвилин набухати. Потім набряклий желатин відправляємо в мікрохвильову піч на 25-30 секунд або розтоплюємо на водяній бані. Розтоплений желатин остудити.

Перемішуємо віночком 450 г сметани та 2-3 ст.л цукрової пудри.

В окрему миску відкладемо 4 ст.л крему та прибираємо в холодильник. Він нам знадобиться для обмазування торта.

В основну частину крему вливаємо желатин, що остигнув, і перемішуємо.

Додаємо в крем 3 ст.л кокосової стружки і ще раз перемішаємо.

Настав час зібрати торт. Ділимо бісквіт на 3 коржі.

Торт збираємо у кільці. Коржі просочуємо соком від консервованих ананасів.

Кокосово-зметаний крем ділимо на 2 рівні частини. Виливаємо першу частину на корж, а зверху розкладаємо шматочки консервованих ананасів.

Збираємо торт далі, бісквіт, просочення, друга частина крему та ананаси. Закриваємо торт верхнім коржем і забираємо в холодильник на 5-6 годин.

Коли торт застиг, обмазуємо сметанним кремом, який ми відклали раніше і покриваємо кокосовою стружкою.

Для прикраси я змішала 80 г сиру та 1 ст.л цукрової пудри. Прибираємо крем у кондитерський мішок із насадкою.

Прикрашаємо торт кремом і зверху можна посипати різними намистинками. Прибираємо торт у холодильник і нехай він чекає свого часу.

Торт чудово підійде на новорічний стіл. Ніжний, насичений та простий. Рекомендую скуштувати цей домашній торт.

Смачного!

Нове

Популярне