Цей торт Снікерс готуватимемо без духовки та сковорідки. Випікати його в мікрохвильовій печі – це ідеальне рішення, якщо у вас гості на порозі.
Інгредієнти:
Інгредієнти для тіста:
- борошно – 220 г (це 1,5 склянки + 1 ст. л.)
- какао – 2 ст. л. з гіркою
- цукор – 3/4 склянки
- розпушувач – 1 пакетик
- олія – 1/2 склянки (100 мл)
- вода тепла – 1,5 склянки (300 мл)
- дрібка солі
Інгредієнти для глазурі:
- молочний шоколад – 2 плитки (по 90-100 г)
- смажений арахіс очищений – 100 г
- олія без запаху – 2 ст. л. (30 мл)
Приготування:
Примітка: 1. Діаметр форми 21 см (якщо форма трохи більше – корж вийде тонший).
Примітка: 2. Якщо хочете випікати в духовці – замініть воду на молоко, духовку увімкніть на 180 С і добре розігрійте. Потім випікайте торт до готовності (близько 25-30 хвилин, залежно від потужності духовки). Слідкуйте за готовністю, не забувайте перевіряти дерев’яною шпажкою або зубочисткою, щоб тісто не було сире.
1. У глибоку миску просіяти борошно, розпушувач та какао, додати сіль, цукор і перемішати до однорідності.
2. Влити теплу воду та олію, перемішати до однорідного стану, щоб не було грудочок. Тісто виходить за консистенцією приблизно як на оладки.
3. Форму для випікання (скляну або силіконову) змастити олією та застелити папером для запікання. Вилити в неї тісто і випікати в мікрохвильовій печі 7 хвилин (потужність 800 Вт).
4. Готовий корж вийняти з форми (перевернути на пласку тарілку) та видалити папір. Не хвилюйтеся, якщо на пирозі будуть тріщини – їх ми закриємо глазур’ю, і він навіть краще просочиться. А поки торт остигає – приготуємо глазур.
5. Підготуємо арахіс – якщо сирий, то обсмажимо, якщо неочищений – очистимо, потім злегка подрібнимо ножем. Шоколад наламати на шматочки, додати олію і розтопити в мікрохвильовій печі – тут треба уважно стежити, щоб шоколад не закипів, не запінився і не витік. Тому вмикайте мікрохвильову піч кілька разів по 10 секунд, а потім перемішуйте шматочки, щоб вони розтопилися рівномірно. Як тільки шоколад став рідким – пересипте в нього підготовлений арахіс та перемішайте.
6. Кінцевий крок – полити торт нашою глазур’ю з арахісом, добре промазуючи боки.
Тепер чекаємо, коли глазур застигне (можна прибрати у холодильник хвилин на 20-30) – і можна подавати до столу!
Смак просто шикарний! Спробуйте і приємного вам частування!