Торт «Прага» за особливим рецептом. Швидкий, лінивий та простий десерт, який виходить у всіх. Такий торт готую як на свято, так і просто для сімейного чаювання.
Інгредієнти:
- Яйця – 2 шт
- Цукор – 120 г
- Згущене молоко – 100 г
- Сматана – 75 г
- Борошно – 130 г
- Какао – 2 ст.л
- Розпушувач – 1 год.
Крем
- Масло – 200 г
- Згущене молоко – 100 г
- Какао – 1 ст.л
Просочення
- Вода – 100 мл
- Цукор – 50 г
Глазур
- Масло – 50 г
- Цукор – 2 ст.л
- Сметана – 3 ст.л
- Какао – 2 ст.л
Приготування:
У ємність додаємо яйця, цукор і змішуємо міксером. Кладемо сметану, згущене молоко і знову змішуємо міксером.
Борошно, розпушувач і какао змішуємо і просіюємо в масу яєчну. Змішуємо міксером. Переливаємо у форму 18 см та випікаємо 30 хв, при темпі 180 градусів.
Розрізаємо на три частини. У чистій ємності змішуємо цукор із водою.
У чистій ємності збиваємо міксером вершкове масло. Додаємо згущене молоко, какао і ще раз змішуємо.
Нижній корж поливаємо просоченням і змащуємо кремом. Накладаємо другий корж, поливаємо просоченням і змащуємо кремом. Накладаємо третій корж, боки змащуємо кремом.
У сотейник кладемо масло, додаємо цукор, сметану, какао і варимо на слабкому вогні.
Поливаємо зверху на торт.
Смачного!