Інгредієнти:
Коржі
- Борошно пшеничне 250 г
- Цукор пісок – 70 г
- Вершкове масло – 150 г
Крем “Пломбір”
- Сметана 20% – 500 г
- Яйця-2 шт.
- Цукор-100 г
- Ванільний цукор-1 пакетик.
- Крохмаль будь-який – 2 ст.л
Приготування:
Заздалегідь покладіть пачку вершкового масла на 30 хвилин у морозильну камеру.
Готуємо основу.
Насипаємо в глибоку тарілку борошно та цукор.
Тепер необхідно замерле вершкове масло натерти на великій тертці. Щоб його було легко натирати, періодично занурюйте шматочок у борошно.
Коли все масло буде натерте, тепер руками треба всю масу перетерти в дрібну, як пісок, крихту.
Розігріємо велику сковороду, а найкраще використовувати дві, якщо є і обсмажуватимемо нашу крихту до золотистого кольору. Як тільки крихта буде готова, перекладаємо її в окрему тарілку, інакше на сковороді вона ще доходитиме і є ризик, що вона згорить.
Готуємо крем.
У каструлю з товстим дном розбиваємо 2 яйця, насипаємо цукор, додаємо ванілін або ванільний цукор, крохмаль і все перемішуємо.
Тепер додаємо 500 г сметани і знову перемішуємо.
Ставимо каструлю з майбутнім кремом на плиту, варитимемо його до загусання постійно помішуючи.
Як тільки з’являться бульки, вимикаємо вогонь і перекладаємо у глибоку тарілку.
Складання торта.
Для складання торта можна використовувати кондитерське кільце або роз’ємну форму. Я використовувала роз’ємну форму на 17 см. Щоб боки торта можна було легко відокремити від форми борта, застелила плівкою.
Перший шар буде з крихти 2 столові ложки.
Потім 2-3 столові ложки крему.
Крем у вас прилипатиме і до ложки, і до крихти. Якщо у вас є кондитерський мішок, скористайтеся ним для полегшення.
Крем необхідно повільно та акуратно розподілити по поверхні.
Повторюємо шар за шаром збирати торт, щоб останній був зверху промащений кремом.
Все, торт зібрали, прибираємо його на кілька годин у холодильник для просочування, а краще на ніч.
Вранці наступного дня дістаємо торт із форми та посипаємо натертим печивом або білим шоколадом.
Все, торт готовий можна подавати до столу.
Смачного!!