Категорії Шоу-бізнес

Торт на сковороді: ніжні швидкі коржі, швидкий крем та оригінальна прикраса із залишків

Готувати цей торт одна насолоду. Він неймовірно легкий та швидкий у приготуванні. Смак у нього чудовий та розріз шикарний. Тісто для коржів замішую швидко та з простих продуктів. Коржі готую швидко на сковороді. Вони виходять ніжними, пористими та повітряними (за смаком схожі на бісквіт). Крем складається з 4 продуктів і готується він теж швидко, має чудовий смак. Коржі добре просочуються кремом, торт в міру вологий і дуже смачний.

Інгредієнти:

Для коржів:

  • 200 г борошна (вищий сорт)
  • 200 мл молока
  • 140 г цукру
  • 2 курячі яйця (СО)
  • 9 ст. л. рослинної олії
  • 2 ч. л. розпушувача
  • 1 щіпка солі
  • 0,5 г ваніліну

Для крему:

  • 300 г сиру
  • 100 г вершкового масла (82,5%)
  • 100 г цукрової пудри
  • 0,5 г ваніліну

Для прикрас:

  • 1 ст. л. згущеного молока

Приготування:

Для прискорення процесу приготування використовую міксер. Яйця збиваємо із цукром та сіллю до пишної маси. Додаємо олію, тепле молоко і ще раз збиваємо. Борошно з’єднуємо з розпушувачем та ваніліном, невеликими порціями додаємо в суміш.

Перемішуємо міксером і одержуємо повітряне рідке тісто. Це тісто чудово підходить і для духовки, тільки молока додаю 100 мл. Виходять чудові пироги до чаю (з ягодами, фруктами або варенням) та корж для торта (схожий на бісквіт).

Тісто по 1 цілому ополонику виливаємо на розпечену і змащену олією сковороду (діаметр 22 см). Готуємо, як звичайні млинці.

З такої кількості тіста виходить 7 товстих млинців.

Коржі складаємо один на одного і накриваємо рушником, щоб не підсохли. З одного боку у коржів багато дірочок, вони ніжні, пористі, повітряні та дуже смачні.

Коржі по одному накриваємо тарілкою (діаметр 19 см) та обрізаємо краї (вони підуть для прикраси). У процесі цього млинці ще й швидше остуджуються. Складаємо їх стопкою і накриваємо рушником.

Для крему в миску викладаємо нарізане на кубики вершкове масло (з холодильника), цукрову пудру та ванілін. Щоб пудра не розлетілася на всі боки, масло з пудрою трохи перемішуємо вилкою. Збиваємо міксером на високій швидкості, маса має стати пишною та білою. Додаємо порціями сир (по 100 г).

Добре перемішуємо міксером. Виходить густий, в міру солодкий і дуже смачний  крем. У нього ледве вловимий солоний та насичений вершковий смак.

Весь крем ділимо приблизно на 8 частин. Млинці по одному викладаємо на тарілку стороною з дірочками нагору і змащуємо кремом (по 1/8 частини, 1 ст. л. з гіркою).

Змащуємо 6 коржів.

2/8 частини крему піде на покриття торта з боків та зверху. Боки змащуємо за допомогою силіконової лопаточки. Відправляємо торт у холодильник на 5-6 годин (я забираю на ніч).

Залишки від коржів відправляємо в чашу блендера та подрібнюємо. Торт можна просто посипати цією крихтою, але краще зробити оригінальну прикрасу.

У крихту додаємо залишки крему (1 ст. л.) і згущене молоко (якщо його немає, то можна готувати і без нього).

Добре перемішуємо, накриваємо та відправляємо в холодильник. Суміш виходить густа.

Перед подачею торта суміш із крихти тонко розкочуємо між плівкою або пакетом і вирізаємо різну форму. У мене серця 2 розмірів, можна робити зірочки, кружечки, ромбики і т.д.

Прикрашаємо торт з боків, зверху та подаємо на стіл. Ось такий гарний він виходить.

Ось так торт виглядає у розрізі. Крему не дуже багато (мені так подобається), але він добре просочує коржі і вони не виходять сухими. Коржі пористі, дуже ніжні та смачні. Торт в міру солодкий із чудовим вершковим смаком та ароматом.

Смачного!!!

Останні новини

Колишня Остапчука розповіла про зміни в особистому житті

Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…

MELOVIN розповів про освідчення коханій

Український співак MELOVIN заінтригував своїх шанувальників несподіваним зізнанням, яке викликало чимало питань та припущень. 21…

Смачний грушевий торт з лимонним кремом

Грушевий торт з лимонним кремом — це ідеальний десерт для поціновувачів ніжної текстури та легких…

Смачне пряне імбирне печиво

Пряне імбирне печиво — це чудовий варіант для зимових свят, наповнений ароматами спецій і солодкого…

Смачний рецепт плову

Плов — це смачна та ситна страва, яка вразить своєю ароматністю і збалансованим смаком. Завдяки…

Наталка Денисенко різко висловилась, щодо зрадниці Галини Безрук

Українська акторка Наталка Денисенко відверто висловилася щодо тих колег, які зрадили Україну під час війни,…