Готувати цей торт одна насолоду. Він неймовірно легкий та швидкий у приготуванні. Смак у нього чудовий та розріз шикарний. Тісто для коржів замішую швидко та з простих продуктів. Коржі готую швидко на сковороді. Вони виходять ніжними, пористими та повітряними (за смаком схожі на бісквіт). Крем складається з 4 продуктів і готується він теж швидко, має чудовий смак. Коржі добре просочуються кремом, торт в міру вологий і дуже смачний.
Інгредієнти:
Для коржів:
Для крему:
Для прикрас:
Приготування:
Для прискорення процесу приготування використовую міксер. Яйця збиваємо із цукром та сіллю до пишної маси. Додаємо олію, тепле молоко і ще раз збиваємо. Борошно з’єднуємо з розпушувачем та ваніліном, невеликими порціями додаємо в суміш.
Перемішуємо міксером і одержуємо повітряне рідке тісто. Це тісто чудово підходить і для духовки, тільки молока додаю 100 мл. Виходять чудові пироги до чаю (з ягодами, фруктами або варенням) та корж для торта (схожий на бісквіт).
Тісто по 1 цілому ополонику виливаємо на розпечену і змащену олією сковороду (діаметр 22 см). Готуємо, як звичайні млинці.
З такої кількості тіста виходить 7 товстих млинців.
Коржі складаємо один на одного і накриваємо рушником, щоб не підсохли. З одного боку у коржів багато дірочок, вони ніжні, пористі, повітряні та дуже смачні.
Коржі по одному накриваємо тарілкою (діаметр 19 см) та обрізаємо краї (вони підуть для прикраси). У процесі цього млинці ще й швидше остуджуються. Складаємо їх стопкою і накриваємо рушником.
Для крему в миску викладаємо нарізане на кубики вершкове масло (з холодильника), цукрову пудру та ванілін. Щоб пудра не розлетілася на всі боки, масло з пудрою трохи перемішуємо вилкою. Збиваємо міксером на високій швидкості, маса має стати пишною та білою. Додаємо порціями сир (по 100 г).
Добре перемішуємо міксером. Виходить густий, в міру солодкий і дуже смачний крем. У нього ледве вловимий солоний та насичений вершковий смак.
Весь крем ділимо приблизно на 8 частин. Млинці по одному викладаємо на тарілку стороною з дірочками нагору і змащуємо кремом (по 1/8 частини, 1 ст. л. з гіркою).
Змащуємо 6 коржів.
2/8 частини крему піде на покриття торта з боків та зверху. Боки змащуємо за допомогою силіконової лопаточки. Відправляємо торт у холодильник на 5-6 годин (я забираю на ніч).
Залишки від коржів відправляємо в чашу блендера та подрібнюємо. Торт можна просто посипати цією крихтою, але краще зробити оригінальну прикрасу.
У крихту додаємо залишки крему (1 ст. л.) і згущене молоко (якщо його немає, то можна готувати і без нього).
Добре перемішуємо, накриваємо та відправляємо в холодильник. Суміш виходить густа.
Перед подачею торта суміш із крихти тонко розкочуємо між плівкою або пакетом і вирізаємо різну форму. У мене серця 2 розмірів, можна робити зірочки, кружечки, ромбики і т.д.
Прикрашаємо торт з боків, зверху та подаємо на стіл. Ось такий гарний він виходить.
Ось так торт виглядає у розрізі. Крему не дуже багато (мені так подобається), але він добре просочує коржі і вони не виходять сухими. Коржі пористі, дуже ніжні та смачні. Торт в міру солодкий із чудовим вершковим смаком та ароматом.
Смачного!!!
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…
Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…