Нове

Торт на сковороді: ніжні швидкі коржі, швидкий крем та оригінальна прикраса із залишків

Готувати цей торт одна насолоду. Він неймовірно легкий та швидкий у приготуванні. Смак у нього чудовий та розріз шикарний. Тісто для коржів замішую швидко та з простих продуктів. Коржі готую швидко на сковороді. Вони виходять ніжними, пористими та повітряними (за смаком схожі на бісквіт). Крем складається з 4 продуктів і готується він теж швидко, має чудовий смак. Коржі добре просочуються кремом, торт в міру вологий і дуже смачний.

Інгредієнти:

Для коржів:

  • 200 г борошна (вищий сорт)
  • 200 мл молока
  • 140 г цукру
  • 2 курячі яйця (СО)
  • 9 ст. л. рослинної олії
  • 2 ч. л. розпушувача
  • 1 щіпка солі
  • 0,5 г ваніліну

Для крему:

  • 300 г сиру
  • 100 г вершкового масла (82,5%)
  • 100 г цукрової пудри
  • 0,5 г ваніліну

Для прикрас:

  • 1 ст. л. згущеного молока

Приготування:

Для прискорення процесу приготування використовую міксер. Яйця збиваємо із цукром та сіллю до пишної маси. Додаємо олію, тепле молоко і ще раз збиваємо. Борошно з’єднуємо з розпушувачем та ваніліном, невеликими порціями додаємо в суміш.

Перемішуємо міксером і одержуємо повітряне рідке тісто. Це тісто чудово підходить і для духовки, тільки молока додаю 100 мл. Виходять чудові пироги до чаю (з ягодами, фруктами або варенням) та корж для торта (схожий на бісквіт).

Тісто по 1 цілому ополонику виливаємо на розпечену і змащену олією сковороду (діаметр 22 см). Готуємо, як звичайні млинці.

З такої кількості тіста виходить 7 товстих млинців.

Коржі складаємо один на одного і накриваємо рушником, щоб не підсохли. З одного боку у коржів багато дірочок, вони ніжні, пористі, повітряні та дуже смачні.

Коржі по одному накриваємо тарілкою (діаметр 19 см) та обрізаємо краї (вони підуть для прикраси). У процесі цього млинці ще й швидше остуджуються. Складаємо їх стопкою і накриваємо рушником.

Для крему в миску викладаємо нарізане на кубики вершкове масло (з холодильника), цукрову пудру та ванілін. Щоб пудра не розлетілася на всі боки, масло з пудрою трохи перемішуємо вилкою. Збиваємо міксером на високій швидкості, маса має стати пишною та білою. Додаємо порціями сир (по 100 г).

Добре перемішуємо міксером. Виходить густий, в міру солодкий і дуже смачний  крем. У нього ледве вловимий солоний та насичений вершковий смак.

Весь крем ділимо приблизно на 8 частин. Млинці по одному викладаємо на тарілку стороною з дірочками нагору і змащуємо кремом (по 1/8 частини, 1 ст. л. з гіркою).

Змащуємо 6 коржів.

2/8 частини крему піде на покриття торта з боків та зверху. Боки змащуємо за допомогою силіконової лопаточки. Відправляємо торт у холодильник на 5-6 годин (я забираю на ніч).

Залишки від коржів відправляємо в чашу блендера та подрібнюємо. Торт можна просто посипати цією крихтою, але краще зробити оригінальну прикрасу.

У крихту додаємо залишки крему (1 ст. л.) і згущене молоко (якщо його немає, то можна готувати і без нього).

Добре перемішуємо, накриваємо та відправляємо в холодильник. Суміш виходить густа.

Перед подачею торта суміш із крихти тонко розкочуємо між плівкою або пакетом і вирізаємо різну форму. У мене серця 2 розмірів, можна робити зірочки, кружечки, ромбики і т.д.

Прикрашаємо торт з боків, зверху та подаємо на стіл. Ось такий гарний він виходить.

Ось так торт виглядає у розрізі. Крему не дуже багато (мені так подобається), але він добре просочує коржі і вони не виходять сухими. Коржі пористі, дуже ніжні та смачні. Торт в міру солодкий із чудовим вершковим смаком та ароматом.

Смачного!!!

Нове

Популярне