Рецепти

Торт “Йогуртовий з полуницею”: гарний, апетитний та низькокалорійний, а з’їдається дуже швидко

Рецепт торта з йогуртовим мусом та полуницею. Один із найсмачніших літніх тортів!

Інгредієнти:

Бісквіт:

  • 2 яйця
  • 60 г цукру
  • 3 г ванільного цукру
  • 60 г пшеничного борошна
  • 10 г крохмалю
  • 10 мл. соняшникової олії, без запаху
  • 20 мл молока
  • 1/2 ч. л. розпушувача

Йогуртовий мус:

  • 650 г натурального йогурту, 3-4% (без цукру та наповнювачів)
  • 230 г вершків 33 -35%
  • 80 г цукрової пудри (до смаку 80-120г)
  • 23 г желатину (+ 60 мл води)
  • 200 г полуниці

Полуничне желе:

  • 450 г полуниці
  • 2 упаковки полуничного желе (кожна на 200 мл. рідини)

Приготування:

Бісквіт:

Яйця збиваю з цукром та ванільним цукром, 7-10 хвилин. У пишну масу, яка повільно стікає з віночків та затримується на поверхні.

Борошно змішую з крохмалем та розпушувачем. Просіюю в яєчну масу і перемішую лопаткою.

По краю миски вливаю молоко та олію. Ще раз перемішую. По краю миски вливаю молоко та олію

Бісквітне тісто перекладаю у форму діаметром 21-22 см. Дно застелила пергаментом. Розрівнюю.

Випікаю бісквіт при 180 ° С – 20 … 23 хвилини. Час випікання та температура залежить від особливостей духовки.

Залишаю охолонути. Витягаю з форми і зрізаю верхню скоринку.

Бісквіт переношу на блюдо, зверху кільце для збирання торта та плівка. Бісквіт я не просочую, він сам по собі вологий. Але за бажання можна трохи просочити.

На бісквіт викладаю половинки полуниці. Це не обов’язково, можна і без полуниць.

Йогуртовий мус:

Вершки збиваю з цукровою пудрою, і прибираю в холодильник. Желатин заливаю водою та залишаю набухати.

Розпускаю його на водяній бані чи мінімальній температурі.

Половину йогурту нагріваю, він має бути теплий, не гарячий. Не перегрійте! Змішую його з рідким желатином.

Невеликими порціями підмішую другу половину йогурту (холодний).

Зі збитим вершкам підмішую йогуртову суміш, в кілька прийомів. Перемішую на мінімальній швидкості.

* Таке поступове зниження температури дозволяє желатину рівномірно розподілиться.

Мус готовий, виливаю його на основу. Забираю в холодильник на 3 години.

Полуничне желе:

Полуницю я перетираю товкачем для картоплі, щоб залишилися шматочки. Можна пробити блендером. А можна пробити блендером, але не всю полуницю, а кілька штук нарізати на маленькі шматочки.

Полуничне пюре доводжу до кипіння, знімаю з плити та всипаю желе. Вимішую до повного розчинення. Залишаю охолонути до кімнатної температури і виливаю на мус, що вже застиг.

Торт прибираю в холодильник на 4:00 або на ніч. Перед подачею на стіл знімаю плівку та прикрашаю торт полуницею.

Дуже смачний торт! Обов’язково спробуйте!

Останні новини

Колишня Остапчука розповіла про зміни в особистому житті

Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…

MELOVIN розповів про освідчення коханій

Український співак MELOVIN заінтригував своїх шанувальників несподіваним зізнанням, яке викликало чимало питань та припущень. 21…

Смачний грушевий торт з лимонним кремом

Грушевий торт з лимонним кремом — це ідеальний десерт для поціновувачів ніжної текстури та легких…

Смачне пряне імбирне печиво

Пряне імбирне печиво — це чудовий варіант для зимових свят, наповнений ароматами спецій і солодкого…

Смачний рецепт плову

Плов — це смачна та ситна страва, яка вразить своєю ароматністю і збалансованим смаком. Завдяки…

Наталка Денисенко різко висловилась, щодо зрадниці Галини Безрук

Українська акторка Наталка Денисенко відверто висловилася щодо тих колег, які зрадили Україну під час війни,…