Нове

Торт “Йогуртовий з полуницею”: гарний, апетитний та низькокалорійний, а з’їдається дуже швидко

Рецепт торта з йогуртовим мусом та полуницею. Один із найсмачніших літніх тортів!

Інгредієнти:

Бісквіт:

  • 2 яйця
  • 60 г цукру
  • 3 г ванільного цукру
  • 60 г пшеничного борошна
  • 10 г крохмалю
  • 10 мл. соняшникової олії, без запаху
  • 20 мл молока
  • 1/2 ч. л. розпушувача

Йогуртовий мус:

  • 650 г натурального йогурту, 3-4% (без цукру та наповнювачів)
  • 230 г вершків 33 -35%
  • 80 г цукрової пудри (до смаку 80-120г)
  • 23 г желатину (+ 60 мл води)
  • 200 г полуниці

Полуничне желе:

  • 450 г полуниці
  • 2 упаковки полуничного желе (кожна на 200 мл. рідини)

Приготування:

Бісквіт:

Яйця збиваю з цукром та ванільним цукром, 7-10 хвилин. У пишну масу, яка повільно стікає з віночків та затримується на поверхні.

Борошно змішую з крохмалем та розпушувачем. Просіюю в яєчну масу і перемішую лопаткою.

По краю миски вливаю молоко та олію. Ще раз перемішую. По краю миски вливаю молоко та олію

Бісквітне тісто перекладаю у форму діаметром 21-22 см. Дно застелила пергаментом. Розрівнюю.

Випікаю бісквіт при 180 ° С – 20 … 23 хвилини. Час випікання та температура залежить від особливостей духовки.

Залишаю охолонути. Витягаю з форми і зрізаю верхню скоринку.

Бісквіт переношу на блюдо, зверху кільце для збирання торта та плівка. Бісквіт я не просочую, він сам по собі вологий. Але за бажання можна трохи просочити.

На бісквіт викладаю половинки полуниці. Це не обов’язково, можна і без полуниць.

Йогуртовий мус:

Вершки збиваю з цукровою пудрою, і прибираю в холодильник. Желатин заливаю водою та залишаю набухати.

Розпускаю його на водяній бані чи мінімальній температурі.

Половину йогурту нагріваю, він має бути теплий, не гарячий. Не перегрійте! Змішую його з рідким желатином.

Невеликими порціями підмішую другу половину йогурту (холодний).

Зі збитим вершкам підмішую йогуртову суміш, в кілька прийомів. Перемішую на мінімальній швидкості.

* Таке поступове зниження температури дозволяє желатину рівномірно розподілиться.

Мус готовий, виливаю його на основу. Забираю в холодильник на 3 години.

Полуничне желе:

Полуницю я перетираю товкачем для картоплі, щоб залишилися шматочки. Можна пробити блендером. А можна пробити блендером, але не всю полуницю, а кілька штук нарізати на маленькі шматочки.

Полуничне пюре доводжу до кипіння, знімаю з плити та всипаю желе. Вимішую до повного розчинення. Залишаю охолонути до кімнатної температури і виливаю на мус, що вже застиг.

Торт прибираю в холодильник на 4:00 або на ніч. Перед подачею на стіл знімаю плівку та прикрашаю торт полуницею.

Дуже смачний торт! Обов’язково спробуйте!

Нове

Популярне