Торт, який готуватимемо в цій статті – космічно смачний! Дуже ніжний, в міру солодкий, для приготування духовка не потрібна. Подивіться на результат і вирушайте на кухню, готувати разом зі мною!
Інгредієнти:
тісто
крем:
глазур:
Приготування:
Тісто просте:
Розбиваємо в миску яйця, додаємо цукор, сіль, можна за бажанням додати ванілін, все збовтаємо вінчиком до однорідності. Міксер не потрібний, хоча з ним буде само собою швидше.
Вливаємо молоко, бажано тепле, не з холодильника (кімнатної температури). Вливаємо не все молоко, приблизно половину і змішуємо з яєчною масою.
Всипаємо борошно і какао (теж обов’язково просіюємо), все ретельно перемішуємо до повного розчинення грудочок. Тісто на даному етапі виходить густе, але так навіть краще. Саме тому я вливала половину молока, щоби змішати інгредієнти було простіше.
Коли всі грудочки розчинилися починаємо тісто розбавляти молоком, що залишилося до потрібної консистенції. Відразу додаємо олію. Тісто в результаті має вийти рідке – як на млинці.
По суті ми з Вами і будемо пекти млинці, тому що торт у нас млинець!
Печемо млинці на добре розігрітій млинцевій сковороді, попередньо змащеній олією (перед випіканням першого млинця). Випікаємо млинці. Кількість їх може бути різною залежно від розміру сковороди – у мене вийшло 20 млинців.
Але на торт я використовую не все, а 8 шт. Інші я просто фарширую солодкою начинкою і також подаю до чаю.
Готуємо крем:
У глибоку місткість поміщаємо сир, вливаємо вершки, жирністю 33%, добре охолоджені і додаємо цукрову пудру. Солодощі можна регулювати на свій смак, любите посолодше – додайте більше цукру. Можна замість пудри додати варене згущене молоко, також буде дуже смачно.
Збиваємо все разом на невеликих оборотах міксера до утворення пишних піків на поверхні. Крем повітряний, але добре тримає форму.
Збираємо торт! Кожен млинець промазуємо кремом приблизно по 1 ст.л. на млинець.
Кожен млинець загортаємо у рулет.
Беремо форму для запікання, затягуємо її харчовою плівкою (форма прямокутна), викладаємо млинці – у мене перший шар вийшов із 4х штук. Промазуємо кремом.
Зверху викладаємо другий слой рулетиків і теж промазуємо кремом.
Закриваємо торт зверху харчовою плівкою, злегка її натягуючи, щоб ущільнити рулети і прибираємо в холодильник хоча б на 2 години. Але я, як правило, готую з вечора і забираю в холод на ніч.
Готуємо глазур:
У сотейник відправляємо сметану, жирністю 15-20%, вершкове масло, цукор, какао. Нагріваємо, помішуючи. Вершкове масло та цукор повинні повністю розчинитися. Як тільки почне закипати (булькати), знімаємо з вогню. Дамо трохи охолонути.
Торт виймаємо з холодильника, відкриваємо плівку і перевертаємо торт дном догори. Нерівні краї відразу можна обрізати.
Торт перекладаємо на блюдо і поливаємо зверху глазур’ю. Якщо не хочете поратися з глазур’ю, посипте тертим шоколадом.
Забираємо в холодильник хвилин на 15-20, щоб глазур схопилася і подаватимемо!
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…
Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…