Знаю, що багато хто дуже любить тортики без випікання, вони легкі в приготування і дуже смачні.
Інгредієнти:
- Печиво – 200 г
- Вершкове масло – 70 г
- Сметана – 400 г
- Сир – 350 г
- Цукор – 200 г
- Желатин – 30 г
- Вода 230 мл
- Ванілін
Приготування:
Фрукти – 650-700 г (у мене апельсин, ківі, банан, груша) можна будь-які сезонні ягоди та фрукти.
Готуємо основу для торта. Для цього 200 г пісочного печива подрібнюємо у блендері, можна розкришити руками. Розтоплюємо 70 г вершкового масла і вливаємо в печиво. Перемішуємо.
З отриманої маси робимо основу, утрамбовуємо за допомогою ложки та рук по дну форми (у мене 27х19). Забираємо в холодильник на 30 хвилин.
Тепер займемося нашою основною частиною для торта. 30 г желатину заливаємо 230 мл води. Перемішуємо та залишаємо на 10 хвилин набухати.
Тепер з’єднуємо 350 г сиру, 450 г сметани, 200 г цукру (можна менше) та перебиваємо блендером до однорідної маси.
Набряклий желатин необхідно розтопити. Я роблю це у мікрохвильовій печі. Ставлю таку кількість на 40-50 секунд у мікрохвильову піч, нагріваю, але не доводжу до кипіння. Желатин має розчинитись. Можна розтопити на водяній бані. Трохи остудити.
Зливаємо желатин у сирно-сметанною суміш і перемішуємо.
Готуємо фрукти для торта без випічки. Я дрібно порізала банани, ківі та апельсини. Загальна вага має становити 650-700 г. Можна фрукти та ягоди брати сезонні та улюблені. Фрукти додаємо у сирно-сметанною суміш і перемішуємо.
Форму з основою дістаємо з холодильника та виливаємо основну частину із фруктами. Поступово розподіляємо і прибираємо в холодильник на 4 години до застигання.
Потім акуратно витягаємо торт з форми. Зручно робити це, якщо рознімна форма.
Торт вийшов дуже ніжним, легким, соковитим. Усі залишилися задоволені, рекомендую.
Смачного!