Нове

Торт без випічки з печива та бананів

Будь-яка господиня рада мати рецепти без випічки. Не треба поратися з тістом, не переживати, що щось підгорить чи прилипне. Жодного головного болю. Варто лише придбати всі інгредієнти для десерту. Незважаючи на простоту приготування, як кажуть, нашвидкуруч, десерт виходить завжди смачним. Особливо подобаються такі десерти дітлахам.

Інгредієнти:

  • 120 г печива будь-якого (мені подобається пісочне печиво)
  • 2 стиглих банани
  • 200 г згущеного молока
  • 35 г вершкового масла
  • 35 г цукру

Для прикраси десерту потрібно

  • 75 г густих вершків
  • чайна ложка цукрової пудри і шматочок шоколаду

Приготування:

120 г печива подрібнити качалкою до невеликої крихти. Для цього печиво складаємо в поліетиленовий пакет і злегка катаємо по ньому качалкою.

Потім 1 стиглий банан очищаємо від шкірки. Ломаємо його на маленькі шматочки. Кладемо в миску і товкачем робимо з нього пюре.

Тепер висипаємо в миску з банановим пюре подрібнене печиво. Усю суміш ретельно перемішуємо.

Для приготування цього десерту нам знадобиться форма діаметром 16 см. На рівну основу форми вистилаємо фольгу і встановлюємо роз’ємну форму (без денця).
Викладаємо приготовлену з печива та банана суміш. Вирівнюємо рівномірно та утрамбовуємо суміш у формі. Укладаємо суміш із бортиками. Виходить суміш формою, як тарілка.

Заготівля у нас готова. Тепер кладемо сковороду на вогонь. Додаємо в неї 35 г вершкового масла і чекаємо, поки масло розплавиться. Ось тепер можна додати в сковороду 35 г цукру. Безперервно мішаємо цукор в маслі до розчинення цукру.

Як тільки цукор розчинився, наливаємо до розчиненого цукру 200 г згущеного молока. Не забуваємо змішувати та перемішувати отриману суміш на сковороді. Кип’ятимо вміст 5 хвилин, постійно перемшуючи.

Тепер найголовніше. Виливаємо цю молочно-вершкову суміш у підготовлену форму з печивом. Саме тому нам і потрібні були борти. Ще нам потрібний один банан для прикраси десерту. Очищаємо банан від шкірки та ріжемо його на кружечки.

Ці кружечки розкладаємо по молочно-вершковій поверхні десерту. Десерт готовий. Ставимо його на одну годину на холод у холодильник. Після того, як десерт добре остудився, виймаємо його з форми. Акуратно звільняємо краї десерту, щоб не пом’яти.

Тепер можна прибрати фольгу та викласти наш кулінарний шедевр на гарне блюдо.

Для прикраси беремо 75 грамів густих вершків, одну чайну ложку цукрової пудри та збиваємо блендером до кремоподібного стану. Прикрашаємо наш шедевр вершковим кремом. Розрівнюємо крем рівно і посипаємо шоколадною стружкою.

Вийшов дуже смачний торт без випічки та зовсім не складно.

Смачного!

Нове

Популярне