Це дуже ніжний торт-десерт, що просто тане в роті. Готується просто і швидко, рекомендую обов’язково приготувати такі смачні ласощі.
Інгредієнти:
- Яйце 1 шт
- Цукор 80 г
- Крохмаль кукурудзяний 25 г
- Молоко 400 мл
- Вершкове масло 50 г
- Печиво 18 шт
Приготування:
У сотейнику з’єднуємо яйця, трохи молока від загальної кількості, цукор, крохмаль. Добре перемішуємо продукти.
Вливаємо молоко, що залишилося і ставимо сотейник на плиту. На середньому вогні постійно помішуючи, доводимо масу до закипання і знімаємо з вогні.
Додаємо вершкове масло і добре перемішуємо вінчиком.
Тепер збираємо торт. Я використовувала розсувну форму, але можна взяти будь-яку форму для випікання. На дно викладаємо 6 штук печива та зверху заливаємо 1/3 частиною гарячого крему. Розрівнюємо крем лопаткою.
Усього буде три шари печива і три шари крему. Один шар у мене із шоколадного печива. Зібраний торт накриваємо плівкою в контакт. Даємо охолонути йому до кімнатної температури і потім забираємо в холодильник на 2-3 години.
Дістаємо десерт із холодильника, проходимося ножем по периметру форми. Знімаємо форму. Розтоплюємо трохи шоколаду, додаємо в нього олію і перекладаємо в кондитерський мішок. Наносимо візерунок на наш десерт.
Отже, ми приготували смачний та простий десерт без випічки та желатину. Цей торт чудово підійде для теплого сімейного чаювання!
Смачного!