Найпопулярніший рецепт із баклажанів. Незважаючи на відсутність грибів у складі, на смак такі баклажани на них дуже схожі. Готується закуска неймовірно просто та досить швидко. Подавати її можна як відразу після приготування в гарячому вигляді, так і після остигання.
Інгредієнти:
Приготування:
У вимитих баклажан зрізаємо хвостики та нарізаємо їх середнім кубиком.
У глибокій мисці злегка збиваємо яйця з щіпкою солі та невеликою кількістю чорного перцю.
Додаємо в яєчну бовтанку кубики баклажанів і перемішуємо їх. Відставляємо убік на 7-10 хвилин.
Тим часом очищаємо та нарізаємо середнім кубиком 3 цибулини.
Обсмажуємо кубики цибулі на суміші вершкового масла та олії до появи легкого рум’яного кольору.
До обсмаженої цибулі викладаємо баклажани в яєчній суміші і перші кілька хвилин активно їх перемішуємо, щоб яєчна суміш рівномірно схопилася, а не осіла на дно сковороди і не перетворилася на омлет. Робимо вогонь під сковородою нижче середнього, вливаємо в неї кілька столових ложок води і тушкуємо баклажани під кришкою практично до повної готовності (близько 10-15 хвилин). Іноді баклажани перемішуємо і пробуємо, важливо, щоб шматочки не перетворилися на кашу!
За кілька хвилин до готовності баклажан додаємо в сковороду сметану, а також подрібнену зелень та часник. Перемішуємо.
Тушимо баклажани в сметані з часником 3-4 хвилини, знімаємо пробу і коригуємо смак страви сіллю і перцем.
От і все! Баклажани у сметані «як гриби» готові! Таку закуску можна подавати і в гарячому, і холодному вигляді.
Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…