Нове

Тертий пиріг з повидлом: бюджетно, просто та дуже смачно

Знаменитий тертий пиріг з варенням за рецептом моєї бабусі! Приготувати дуже просто, і бюджетні продукти. Готую часто – він подобається всім без винятку!

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 400 г
  • Розпушувач – 1 чайна ложка
  • Холодне вершкове масло – 180 г
  • Яйце – 1 штука
  • Цукор – 100 г
  • Ванільний цукор – 8 г
  • Сметана – 2 столові ложки
  • Будь-яке варення (у мене чорничне)

Приготування:

Борошно змішуємо з розпушувачем, додаємо холодне натерте на терці вершкове масло і добре розмішуємо руками, подрібнюємо в крихту.

У чисте блюдце вливаємо яйце, насипаємо цукровий пісок, ванільний цукор і ретельно змішуємо віночком.

Додаємо сметану, перемішуємо.

Вливаємо яєчну суміш у блюдце з тертим маслом, добре перемішуємо і замішуємо тісто.

Розділяємо тісто на дві частини, загортаємо одну частину в пакет та забираємо в морозилку на 20 хвилин.

Другу частину тіста викладаємо на пергамент і розкочуємо у квадрат. Кладемо на лист і намазуємо тісто будь-яким варенням.

Зверху натираємо на терці другу частину тіста. Випікаємо 20 хвилин, при температурі 180 градусів.

Посипаємо цукровою пудрою та нарізаємо на порційні шматочки. Смачного!

Нове

Популярне