Рецепти

Терези та міксер не знадобляться: соковитий та ніжний торт на ряжанці

Простий, смачний, бюджетний, м’який тортик. Він чудово підходить для затишного, сімейного чаювання. А головне, торт простий не лише за продуктами, а й у приготуванні. Готувати можна без міксера, досить простого вінчика для збивання або виделки при великому бажанні)) Терези теж не потрібні, всі вимірювання інгредієнтів вказані в склянках.
Розкладка на форму 19-22 см.
Замість ряжанки може бути кефір або кисле молоко.

Приготування:

Тісто

  • Борошно -1 склянка (160 г)
  • Цукор -1 склянка (200 г)
  • Сіль – щіпка
  • Ряжанка/кефір – 1 склянка (250 г)
  • Яйця 2 шт (середніх)
  • Ванілін
  • Розпушувач 1,5 ч.л.
  • Рослинна олія -1/4 склянки (60 г)
  • Какао -2-3 ст.

Крем

  • Сметана (у мене 20%) – 250 г
  • Згущене молоко варене – банка (360 г)

Приготування:

Вбиваємо яйця в глибоку ємність, з’єднаємо з щіпкою солі, добре збовтуємо за допомогою вінчика або виделки, всипаємо цукор і збиваємо вінчиком до посвітління маси, додаємо ванілін.

Вливаємо олію і ряжанку, перемішуємо.

У борошно, додаємо соду, розпушувач, трохи перемішуємо і всипаємо какао.

Сухі компоненти, просіюючи, додаємо частинами до яєчної суміші, періодично помішуючи. Тісто виходить не густим.

Виливаємо тісто у форму для випічки, діаметром 22 см і випікаємо в заздалегідь розігріти до 180 г духовки до сухої шпажки близько 40 хвилин.

Бісквіт виймаємо з форми та остуджуємо. Нерівну верхівку злегка підрізаємо ножем та залишаємо для прикраси.

Бісквіт розрізаємо на 2 половинки відразу за допомогою ножа, потім за допомогою натягнутої нитки рівно відрізаємо центр коржа.

Для того, щоб приготувати крем, беремо баночку вареного згущеного молока, з’єднуємо її зі сметаною жирністю 20% і пробиваємо занурювальним блендером до однорідності маси.

Бісквітні коржі рясно промазуємо кремом, з’єднуємо між собою. Верх і боки також обмазуємо кремом.

Прикрашаємо за допомогою обрізків бісквіта, які перебиваємо у крихту.
Готовий торт залишаємо на пару годинників у холодильнику для стабілізації.

Виймаємо з холодильника. Тортик легко ріжеться за допомогою ножа, виходить дуже ніжним, має виражений смак вареного згущеного молока і шоколаду.

Смачного!

Останні новини

Колишня Остапчука розповіла про зміни в особистому житті

Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…

MELOVIN розповів про освідчення коханій

Український співак MELOVIN заінтригував своїх шанувальників несподіваним зізнанням, яке викликало чимало питань та припущень. 21…

Смачний грушевий торт з лимонним кремом

Грушевий торт з лимонним кремом — це ідеальний десерт для поціновувачів ніжної текстури та легких…

Смачне пряне імбирне печиво

Пряне імбирне печиво — це чудовий варіант для зимових свят, наповнений ароматами спецій і солодкого…

Смачний рецепт плову

Плов — це смачна та ситна страва, яка вразить своєю ароматністю і збалансованим смаком. Завдяки…

Наталка Денисенко різко висловилась, щодо зрадниці Галини Безрук

Українська акторка Наталка Денисенко відверто висловилася щодо тих колег, які зрадили Україну під час війни,…