Сьогодні хочу поділитися рецептом смачного, ситного і яскравого салату з квасолі з солодким перцем і грибами. Він відмінно підійде на новорічний стіл, а також його можна використовувати як повноцінне самостійне блюдо.
Інгредієнти:
- Квасоля – 300 г;
- Гриби – 250 г;
- Перець болгарський (червоний) – 1 штука;
- Стручкова квасоля – 150 г;
- Часник (середній) – 1 зубчик;
- Цибуля – 1 штука;
- Перець чорний мелений – за смаком;
- Сіль за смаком;
- Петрушка – за смаком;
- Оливкова олія – для обсмажування.
Приготування:
- Перше, з чого я почну, це дрібно нарізаю цибулю. 1 штуки буде більш ніж достатньо. Потім обсмажую її до м’якості на оливковій або рослинній олії. 1 зубчик часнику очищаю, подрібнюю будь-яким зручним способом і відправляю його до цибулі. Все перемішую.
- Тепер беру гриби. У мене лісові, заморожені, які я заздалегідь розморозила. Але можна використовувати і печериці. Додаю їх теж на сковорідку і перемішую. Буду обсмажувати протягом 5 хвилин на середньому вогні.
- І поки обсмажуються гриби, я очищаю перець від насіння. Перець сьогодні беру солодкий болгарський і потім нарізаю його тонкими смужками, після чого теж відправляю на сковорідку.
- Додаю заморожену стручкову квасолю, за смаком посипаю сіллю, чорним меленим перцем і потім обсмажую на невеликому вогні ще 5 хвилин.
- Тепер беру квасолю. У мене – червона, звичайнісінька з банки без додавання будь-яких спецій.
- Всі інгредієнти я ще раз перемішую і буду готувати на невеликому вогні ще 5 хвилин. Потім готовий салат із солодким перцем і грибами я викладаю на тарілку. За бажанням можна прикрасити свіжою зеленню петрушки.
- Подаю в теплому вигляді. Настійно рекомендую вам спробувати приготувати, тому що це дуже смачно і я обов’язково буду готувати даний салат на новорічний стіл.
Смачного!
Також читайте: НЕЗВИЧАЙНИЙ РЕЦЕПТ “ОЛІВ’Є” З МАРИНОВАНИМИ ГРИБАМИ І КАРБОНАДОМ