Можливо, це найсмачніша страва, яку ви приготуєте на грилі – свиняча шия з вишневим соусом.
М’ясо виходить дуже соковитим, а в поєднанні з кисло-солодким соусом – це взагалі гастрономічна бомба. Обов’язково приготуйте за нашим рецептом і насолодіться цим кулінарним чудом.
Інгредієнти:
Приготування:
Свинячу шию обв’язуємо канатом і перекладаємо на деко. М’ясо посипаємо сіллю, перцем, додаємо лавровий лист. Цибулю нарізаємо тонкими слайсами і рівномірно розподіляємо по шматку. Свинину залишаємо маринуватися на 30 хвилин, але краще на одну годину.
Зі свинини прибираємо цибулю і відправляємо на вугілля. Обсмажуємо до апетитної скоринки з усіх боків. Апетитний шматок свинячої шиї викладаємо на фольговану ємність, зверху накриваємо іншою фольгованою ємністю і відправляємо на гриль. Готуємо з закритою кришкою гриля приблизно одну годину.
На деко викладаємо розморожену вишню, додаємо кетчуп, паприку, сушений часник. Також додаємо дроблений перець, винний оцет, цукор, за смаком сіль і перемішуємо. Деко з вишнею відправляємо на вугілля, доводимо до кипіння і кип’ятимо пару хвилин.
Запечений шматок шиї рясно змащуємо вишневим соусом і відправляємо знову на вугілля, приблизно на 15 хвилин. Соковиту свинячу шию звільняємо від шпагату і даємо 10 хвилин “відпочити”. Ріжемо на шматочки і подаємо до столу з вишневим соусом та улюбленими овочами. Смачного!
Українська співачка Ауріка Ротару прокоментувала плани своєї сестри, легендарної артистки Софії Ротару, щодо можливого повернення…
Українська співачка MamaRika відверто поділилася своїм складним досвідом зловживання алкоголем та його впливом на її…
Буженина з індички — це чудова альтернатива традиційній свинині. Вона виходить ніжною, ароматною та корисною.…
Цей легкий десерт з кефіру та желатину — чудовий вибір для тих, хто шукає прості…
Молочний чай з корицею — це ароматний і зігрівальний напій, ідеальний для прохолодних вечорів. Поєднання…
Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…