Нове

Тефтелі з грибами: смачна вечеря для всієї родини

На відміну від звичних котлет, м’ясні кульки мають округлу форму і невеликий розмір. Вони повинні бути ніжними та соковитими. Тому для приготування блюда рекомендується використовувати жирні сорти м’яса. Ідеальним варіантом стане свинина. Якщо хочеться знизити жирність страви, то як основу краще взяти курячий фарш. Щоб він вийшов соковитим, збагатити його склад слід тертою цибулею. Пишність тефтелям можна надати за допомогою хлібного м’якуша або панірувальних сухарів.

Інгредієнти:

  • Рис – ½ ст.;
  • Курячий фарш – 500 г;
  • Цибуля – 1 головка;
  • Яйце – 1 шт.;
  • Печериці – 150 г;
  • Томатна паста – 2 ст.л.;
  • Сметана – 4 ст.л.;
  • Морква – 1 шт.;
  • Рослинна олія – 1 ст.л.;
  • Сіль, чорний мелений перець – на смак;
  • Сушена зелень – за смаком та бажанням.

Приготування:

Крупу доводимо до напівготовності і даємо охолонути до кімнатної температури. Після чого викладаємо її у глибоку чашку;

До рису додаємо фарш, подрібнену зелень (якщо використовуємо). Масу солимо і перчимо до смаку, ретельно перемішуємо. Вологими руками формуємо тефтелі, які викладаємо на тарілку або обробну дошку;

У сковороді розігріваємо рослинну олію, обсмажуємо в ній цибулю, подрібнену дрібними кубиками. Як тільки цибуля стане м’якою і прозорою, додаємо до неї терту моркву. Овочі обсмажуємо до розм’якшення. Потім додаємо до них нарізані гриби. Тушкуємо масу кілька хвилин до розм’якшення грибів;

Додаємо в соус сметану, томатну пасту та трохи води. Доводимо масу до кипіння і готуємо при слабкому вируванні близько 5 хвилин;

Відправляємо у соус приготовані м’ясні кульки. Тушкуємо їх близько 40 хвилин при слабкому бурлінні;

Готові тефтелі з грибами подаємо разом із будь-яким гарніром до столу!

Нове

Популярне