Перепробувала багато рецептів тефтелів, але цей виявився найкращим. Ніжні, соковиті та дуже смачні! Готуються легко, швидко і без проблем.
Інгредієнти:
- Фарш – 500 г
- Сіль – 0,5 чайної ложки
- Перець – 1/3 чайної ложки
- Часник – 2 зубчики
- Морква – 2 штуки
- Солодкі перці – 2 штуки
- Цибуля – 2 штуки (маленькі)
- Помідори
- Сіль – 0,5 чайної ложки
- Часник сушений – 0,5 чайної ложки
- Базилік сушений – 1 чайна ложка
- Зелень – для прикраси
Приготування:
Фарш посипаємо сіллю та перцем. Додаємо часник (пропущений через прес) та ретельно все змішуємо.
Вологими руками формуємо маленькі кульки.
На розігріту сковороду вливаємо олію і викладаємо тефтелі. Обсмажуємо 6-7 хвилин. Перевертаємо, смажимо ще 5 хвилин і витягаємо зі сковороди.
Солодкі перці нарізаємо соломкою. Цибулю нарізаємо півкільцями. Моркву нарізаємо соломкою.
Викладаємо овочі в сковороду з-під тюфтель і обсмажуємо 4-5 хвилин.
Помідори подрібнюємо у м’ясорубці або на тертці та виливаємо на овочі. Тушкуємо 4-5 хвилин. Посипаємо сіллю, сушеним часником, базиліком і перемішуємо.
Викладаємо зверху на тефтелі і тушкуємо під кришкою 15 хвилин. Посипаємо подрібненою зеленню та подаємо до столу!
Смачного!