уже проста у приготуванні та смачна закуска з мідіями на святковий стіл. Збирається дуже швидко, тому що складається з невеликої кількості продуктів. Але вони чудово поєднуються між собою. Закуска красива із чудовим смаком.
Інгредієнти:
- 48 мідій (мариновані)
- 24 мінітарталеток
- 50 г вершкового масла
- 40 г напівтвердого сиру
- 2 зубчики часнику
- 2 гілочки петрушки (+ для прикраси)
Приготування:
Беремо мідії, куплені в магазині або готуємо їх самі. Для маринаду в каструлю додаємо цукор (2 ч. л.), сіль (1 ч. л.), часточки лимона (1/3 шт. лимона), нарізаний часник (6 зубчиків), лавровий лист (2-3 шт.), горошки перцю (½ ч. л.), гілочки петрушки та кропу (по 2 шт.). Вливаємо воду (400 мл), соєвий соус (50 мл), олію (50 мл) і оцет (30 мл, 6%).
Заморожені варені мідії заздалегідь розморожуємо та промиваємо (вага 450 г). Нагріваємо маринад до кипіння, додаємо мідії, знову нагріваємо до кипіння і варимо рівно 1 хвилину. Потім остудити на столі і відправляти в холодильник мінімум на 3 години.
Мідії виходять дуже ніжні, трохи гостренькі та дуже смачні (не зрівняються з магазинними).
Збираємо закуску. Розм’якшене вершкове масло перемішуємо з дрібно натертим часником і дрібно нарізаною петрушкою.
На дно невеликих тарталеток викладаємо ароматну суміш (по 1/3 ч. л.) та розподіляємо.
Додаємо мариновані мідії (по 2 шт.).
Сир подрібнюємо на дрібній тертці (надасть закусці легкості) і за допомогою ножа викладаємо поруч із мідіями.
Прикрашаємо тарталетки з мідіями гілочками петрушки та закуска готова (вона гарна). Всі продукти чудово поєднуються між собою. Хрумкі тарталетки, ніжні мідії, повітряний сир і часникове масло – це дуже смачно.
Смачного!!!