Нове

Таким способом будь-яка біла риба виходить смачна та красива

Цікава страва із звичайних продуктів. Для риби готую простий маринад із кількох інгредієнтів, а смак виходить чудовий. І спосіб приготування теж дуже простий, але страва виглядає красиво та апетитно. Риба ніжна та дуже ароматна. Готувати можна із будь-якої білої риби. Страва чудово підійде для пісного меню або різноманітності щоденного раціону.

Інгредієнти:

  • 550 г біла риба (філе)
  • 2 ст. л. сік лимона
  • 2 ст. л. рослинна олія
  • 3 гілочки петрушка
  • 1/3 ч. л. мелений перець
  • за смаком сіль

Приготування:

Філе білої риби перевіряємо на дрібні кісточки та видаляємо їх пінцетом. Я готую із щуки, її можна замінити на будь-яку білу рибу. Три дерев’яні шпажки замочуємо у воді, щоби при запіканні не згоріли.

Філе розрізаємо на великі шматки (6 шт.) і посипаємо з усіх боків сіллю.

Петрушку дрібно нарізаємо і викладаємо в миску. Додаємо сік лимона та олію. Петрушка при запіканні підсмажиться і дасть рибі чудовий аромат та смак.

Доповнюємо все солодкою паприкою, чорним перцем і добре перемішуємо. Паприка надасть білій рибі яскравого кольору.

Поливаємо маринадом рибу.

Перемішуємо рукою, накриваємо та залишаємо на столі на 25-30 хвилин.

На шпажки нанизуємо шматочки риби.

Викладаємо у форму та поливаємо залишками маринаду з дна миски. Запікаємо в духовці, попередньо розігрітій до 190 градусів, 25 хвилин.

Рибу на шпажках перекладаємо на тарілку і одразу подаємо.

Смачного!!!

Нове

Популярне