Рецепти

Такий смачний та простий десерт можна готувати навіть разом із дітьми

Сирна запіканка а-ля Чізкейк – це найпростіший, але неймовірно смачний десерт. На приготування його йде зовсім небагато часу. Натомість смак «чізкейку» шедевральний.

Інгредієнти:

  • Сир – 1 кг
  • Яйця – 4 шт
  • Крохмаль – 4 ст.л.
  • Цукор – 3-4 ст.л.
  • Родзинки (за бажанням)
  • Ванілін – пакетик
  • Какао з цукром для присипки зверху

Приготування:

Подрібнюємо сир. На цьому етапі можна додати до нього цукор та ванілін. Пробиваємо занурювальним блендером сир із цукром.

Вводимо у сирну масу яйця по одному. При цьому продовжуємо працювати блендером, поки вся маса не стане однорідною консистенцією.

Готова сирна маса завдяки такому трюку трохи збільшується і стає пишніше.

У готову сирну масу вводимо смакові добавки, сухофрукти, шоколад чи горіхи. У мене це родзинки. Він ідеально поєднується із сиром.

Якщо консистенція сирної маси виходить рідкою (це зазвичай через занадто вологий сир), і легко стікає з ложки, тоді варто її загуснути.

В принципі, навіть такий сир можна відправляти у форму та запікати. Вийде чудова запіканка. Але ми готуємо чізкейк, і сирна маса має бути густішою.

Вводимо в миску з сирною масою крохмаль. Перемішуємо все, щоб борошно рівномірно розійшлося у сирі. Для цього краще вводити крохмаль просіяний та невеликими порціями.

Відправляємо сирне тісто у форму, вирівнюємо його.

Ставимо форму з сирною масою в духовку. І випікаємо чізкейк на водяній бані! Це обов’язкова умова для чізкейку.

Випікаємо пиріг хвилин 40 при 180⁰.

Традиційну основу для чізкейку я не роблю. Мені здається, що набагато смачніша скоринка на чізкейці з какао та цукру. Змішую ці 2 продукти і посипаю сумішшю верх пирога.

Відправляємо чізкейк ще на 10 хвилин у піч. Після чого вимикаємо духовку, а форму з чізкейком залишаємо всередині печі, поки пиріг не охолоне.

Дістаємо пиріг із духовки. Чізкейк трохи осів, але все одно залишається пишним.

Повністю остуджуємо пиріг, після чого легко його звільнити від пергаменту для випічки.

За всіма правилами та законами перед тим, як розрізати чізкейк, його потрібно на 2-12 годин помістити в холодильник. Тоді він стане ще ніжнішим.

Останні новини

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…

Максим Галкін поділився знімками в українському музеї

Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…