Нове

Такого ви ще точно не готували: домашнє розсипчасте печиво зі смаком халви

Дивовижне розсипчасте печиво, що тане в роті, з яскраво вираженим смаком халви! Готується дуже просто! Шоколад і горіхова крихта надає багатший насичений смак.

Інгредієнти:

  • Кунжут – 140 г
  • масло вершкове – 120 г
  • жовток – 1 шт
  • ванільний цукор – 8 г
  • цукрова пудра – 70 г
  • борошно – 170 г
  • розпушувач – 1/3 ч.л.
  • шоколад – 120 г
  • горіхова крихта – 100 г

Приготування:

Розм’якшене вершкове масло з’єднуємо з цукровою пудрою, жовтком і ваніліном (ванільним цукром) в ємності і збиваємо до стану крему за допомогою міксера або вінчика.

Кунжутне насіння мелемо в кавомолці і додаємо в кремоподібну масу.

Борошно змішуємо з розпушувачем і поступово додаємо борошняну суміш до інших компонентів, замішуючи не довго розсипчасте тісто, яке важко збирається в грудку.

Тісто забираємо в холодильник на 30 хвилин.

З охолодженого тіста формуємо довгий вузький прямокутник, який розділяємо на брусочки товщиною близько 2 см.

Викладаємо заготовки на деко, застелене папером для випікання, на невеликій відстані один від одного. Частину печива вмочуємо в яєчний білок, потім в горіхову крихту для яскравішого смаку. Другу частину печива після випікання покриємо шоколадною глазур’ю.

Випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці 10-15 хвилин. Печиво не повинно зарум’янитися.

Для приготування глазурі шоколад ламаємо на шматочки і розтоплюємо на водяній бані або мікрохвильовій печі до рідкого стану. Вмочуємо заготовки в шоколад і даємо застигнути.

Смачного!

Нове

Популярне