Дивовижне розсипчасте печиво, що тане в роті, з яскраво вираженим смаком халви! Готується дуже просто! Шоколад і горіхова крихта надає багатший насичений смак.
Інгредієнти:
- Кунжут – 140 г
- масло вершкове – 120 г
- жовток – 1 шт
- ванільний цукор – 8 г
- цукрова пудра – 70 г
- борошно – 170 г
- розпушувач – 1/3 ч.л.
- шоколад – 120 г
- горіхова крихта – 100 г
Приготування:
Розм’якшене вершкове масло з’єднуємо з цукровою пудрою, жовтком і ваніліном (ванільним цукром) в ємності і збиваємо до стану крему за допомогою міксера або вінчика.
Кунжутне насіння мелемо в кавомолці і додаємо в кремоподібну масу.
Борошно змішуємо з розпушувачем і поступово додаємо борошняну суміш до інших компонентів, замішуючи не довго розсипчасте тісто, яке важко збирається в грудку.
Тісто забираємо в холодильник на 30 хвилин.
З охолодженого тіста формуємо довгий вузький прямокутник, який розділяємо на брусочки товщиною близько 2 см.
Викладаємо заготовки на деко, застелене папером для випікання, на невеликій відстані один від одного. Частину печива вмочуємо в яєчний білок, потім в горіхову крихту для яскравішого смаку. Другу частину печива після випікання покриємо шоколадною глазур’ю.
Випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці 10-15 хвилин. Печиво не повинно зарум’янитися.
Для приготування глазурі шоколад ламаємо на шматочки і розтоплюємо на водяній бані або мікрохвильовій печі до рідкого стану. Вмочуємо заготовки в шоколад і даємо застигнути.
Смачного!