Ароматний, смачний і ніжний немов тане у роті! Мій улюблений рецепт – готується просто, швидко і без проблем.
Інгредієнти:
- Борошно – 300 г
- Цукор – 100 г
- Сіль – щіпка
- Цедра одного лимона
- Яйце – 1 штука
- Вершкове масло – 200 г
Крем
- Жовтки – 4 штуки
- Цукор – 130 г
- Кукурудзяний крохмаль – 100 г
- Ванільний цукор – 8 г
- Молоко – 1 літр
- Яблука (великі) – 2 штуки
- Вершкове масло – 40 г
- Цукор – 2 столові ложки
- Кориця – 0,5 чайної ложки
Приготування:
У борошно додаємо цукор, сіль, цедру лимона і змішуємо. Додаємо яйце, вершкове масло та змішуємо руками. Викладаємо тісто у форму 24 см і вирівнюємо, роблячи борти. Ставимо в холодильник.
У каструлю наливаємо молоко та розігріваємо. У миску вливаємо жовтки, цукровий пісок та ванільний цукор додаємо кукурудзяний крохмаль і змішуємо.
Вливаємо трохи гарячого молока, змішуємо та виливаємо суміш у каструлю з молоком.
Варимо на слабкому вогні помішуючи. Виливаємо крем у чисту миску, накриваємо харчовою плівкою та залишаємо.
У сковороду кладемо вершкове масло, цукор і готуємо помішуючи. Додаємо корицю та змішуємо.
Кладемо яблуко, нарізане часточками і варимо 5 хв. Викладаємо яблука на дно форми.
Заливаємо кремом і трохи загинаємо борти. Випікаємо 45-50 хв, при 170 градусах.
Смачного!