Ніколи раніше не пробувала сама робити сирні кульки, виявляється дуже просто і дуже смачно.
Сирні кульки. Особливо оцінять любителі сиру, подавати краще одразу гарячими, коли сир ще тягнеться. Рецепт настільки простий, що готувати можна щодня.
Інгредієнти:
- Яєчний білок – 3 шт.
- Сир – 230 г
- Борошно – 90 г
- Сіль -1/4 ч.л.
- Рослинна олія – для смаження
Приготування:
Беремо 3 яйця та відокремлюємо білки, жовтки нам не знадобляться. У чашу міксера вливаємо білки, додаємо щіпку солі, збиваємо до стійких піків. За часом займає 4-5 хвилин.
Цим часом натремо на дрібній тертці сир, будь-який, який Вам більше подобається.
Відміряємо борошно 3 ст.л за вагою 90 г, просіюємо, розпушувач я не додаю. Відправляємо до збитих білків тертий сир і борошно, замішуємо тісто, воно не повинно бути сильно густим, і в той же час не рідким.
Беремо приблизно по 1 ч.л тіста і катаємо кульки. Найкраще робити це вологими руками. Кульки обвалюємо в борошні.
Смажимо в сотейнику у достатній кількості олії, щоб кульки плавали. Опускаємо кульки шумівкою, невеликими порціями в розігріту олію та смажимо до золотистого кольору.
Готові кульки кладемо на паперовий рушник, щоб забрати зайвий жир. Подаємо з будь-яким соусом, дуже смачно зі сметанно-чесниковим. З сиром можна експериментувати, щоразу новий смак!