Нове

Такі сирні кульки з’їдаються одна за одною як насіння, зупинитися неможливо, готуються не складно

Ніколи раніше не пробувала сама робити сирні кульки, виявляється дуже просто і дуже смачно.

Сирні кульки. Особливо оцінять любителі сиру, подавати краще одразу гарячими, коли сир ще тягнеться. Рецепт настільки простий, що готувати можна щодня.

Інгредієнти:

  • Яєчний білок – 3 шт.
  • Сир – 230 г
  • Борошно – 90 г
  • Сіль -1/4 ч.л.
  • Рослинна олія – для смаження

Приготування:

Беремо 3 яйця та відокремлюємо білки, жовтки нам не знадобляться. У чашу міксера вливаємо білки, додаємо щіпку солі, збиваємо до стійких піків. За часом займає 4-5 хвилин.

Цим часом натремо на дрібній тертці сир, будь-який, який Вам більше подобається.

Відміряємо борошно 3 ст.л за вагою 90 г, просіюємо, розпушувач я не додаю. Відправляємо до збитих білків тертий сир і борошно, замішуємо тісто, воно не повинно бути сильно густим, і в той же час не рідким.

Беремо приблизно по 1 ч.л тіста і катаємо кульки. Найкраще робити це вологими руками. Кульки обвалюємо в борошні.

Смажимо в сотейнику у достатній кількості олії, щоб кульки плавали. Опускаємо кульки шумівкою, невеликими порціями в розігріту олію та смажимо до золотистого кольору.

Готові кульки кладемо на паперовий рушник, щоб забрати зайвий жир. Подаємо з будь-яким соусом, дуже смачно зі сметанно-чесниковим. З сиром можна експериментувати, щоразу новий смак!

Нове

Популярне