Нове

Такі ніжні, що хочеться готувати знову і знову: повітряні булочки з яблуками та корицею

Сьогодні хочу поділитися рецептом булочок із яблуками. Булочки виходять м’які повітряні, у них ніжне тісто та смачна начинка!

Інгредієнти:

  • Борошно +/- 230-250 г
  • Вершкове масло 50 г
  • Яйце 1 шт
  • Молоко 100 мл
  • Цукор 50 г
  • Дріжджі сухі 5 г
  • Ванільний цукор 8 г

Начинка:

  • Яблука 2 шт середнього розміру
  • Цукор 2 ст.л
  • Вершкове масло 1 ст.л
  • Кориця 1 ч.л

Для змащування:

  • Жовток 1 шт
  • Молоко 1 ст.л

Приготування:

Висипаю в миску дріжджі, додаю тепле молоко та 1 ст.л. цукру із загальної кількості, Перемішую і ставлю в тепле місце для активації.

У тарілку для змішування додаю яйце, цукор, ванільний цукор, сіль. Перемішую. Виливаю дріжджі та розтоплене та охолоджене вершкове масло. Потроху додаю борошно.

Спочатку замішую тісто в мисці, як тільки воно збирається в грудку і відлипає від стінок миски, вимішую тісто на столі. Тісто виходить м’яке, пронизане бульбашками повітря.

Перекладаю тісто в миску, змащену олією і ставлю в тепле місце на півтори години.

Поки піднімається тісто, готую начинку. Два яблука середнього розміру ріжу на невеликі шматочки. У сковорідку додаю вершкове масло, цукор, яблука та корицю. Тушкую яблука до м’якості.

Тісто піднялося. Трохи його обминаю та поділяю на 8 частин. Кожну частину трохи обминаю та округлю та залишаю на столі на 15 хвилин.

Через 15 хвилин перевертаю заготовки гладкою стороною вниз і розкочую в пласт. Викладаю начинку. Добре защипую краї.  Трохи розтягую заготовку та складаю навпіл.

Викладаю заготовки на лист і роблю 3 надрізи з кожного боку. Залишаю на вистоювання на 30-40 хвилин.

Після вистоювання, змішую жовток і одну ст.л молока. Змащую зверху заготовки.

Ставлю булочки випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Час випікання 15-20 хвилин.

Смачного!

Нове

Популярне