Сьогодні хочу поділитися рецептом булочок із яблуками. Булочки виходять м’які повітряні, у них ніжне тісто та смачна начинка!
Інгредієнти:
- Борошно +/- 230-250 г
- Вершкове масло 50 г
- Яйце 1 шт
- Молоко 100 мл
- Цукор 50 г
- Дріжджі сухі 5 г
- Ванільний цукор 8 г
Начинка:
- Яблука 2 шт середнього розміру
- Цукор 2 ст.л
- Вершкове масло 1 ст.л
- Кориця 1 ч.л
Для змащування:
- Жовток 1 шт
- Молоко 1 ст.л
Приготування:
Висипаю в миску дріжджі, додаю тепле молоко та 1 ст.л. цукру із загальної кількості, Перемішую і ставлю в тепле місце для активації.
У тарілку для змішування додаю яйце, цукор, ванільний цукор, сіль. Перемішую. Виливаю дріжджі та розтоплене та охолоджене вершкове масло. Потроху додаю борошно.
Спочатку замішую тісто в мисці, як тільки воно збирається в грудку і відлипає від стінок миски, вимішую тісто на столі. Тісто виходить м’яке, пронизане бульбашками повітря.
Перекладаю тісто в миску, змащену олією і ставлю в тепле місце на півтори години.
Поки піднімається тісто, готую начинку. Два яблука середнього розміру ріжу на невеликі шматочки. У сковорідку додаю вершкове масло, цукор, яблука та корицю. Тушкую яблука до м’якості.
Тісто піднялося. Трохи його обминаю та поділяю на 8 частин. Кожну частину трохи обминаю та округлю та залишаю на столі на 15 хвилин.
Через 15 хвилин перевертаю заготовки гладкою стороною вниз і розкочую в пласт. Викладаю начинку. Добре защипую краї. Трохи розтягую заготовку та складаю навпіл.
Викладаю заготовки на лист і роблю 3 надрізи з кожного боку. Залишаю на вистоювання на 30-40 хвилин.
Після вистоювання, змішую жовток і одну ст.л молока. Змащую зверху заготовки.
Ставлю булочки випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Час випікання 15-20 хвилин.
Смачного!