Рецепти

Так ви ще точно не готували: найсмачніша гаряча страва на святковий стіл, м’яка картопля та ніжне куряче філе

Сьогодні готую смачну гарячу страву з картоплі та курячої грудки. У поєднанні з сирною скоринкою смак виходить просто незрівнянний. Картопля в цьому рецепті м’яка і ніжна, а куряче філе соковите і дуже смачне. Готується не складно, а результат вас приємно здивує.

Інгредієнти:

  • куряче філе – 900 г
  • цибуля – 2 шт.
  • картопля – 12 шт.
  • сир – 200 г
  • сметана – 2 ст.л. (+2 ст.л.)
  • майонез – 2 ст.л.
  • часник – 2 зубчики
  • олія – 2 ст.л.
  • сіль, перець, спеції – за смаком

Приготування:

Дві цибулини нарізаємо чверть кільцями. Курячі грудки нарізаємо смужками або середнім кубиком.

200 г сиру натираємо на великій тертці, сюди ж на дрібній тертці натираємо 2 зубчики часнику. Додаємо 2 столові ложки сметани та 2 столові ложки майонезу. Перемішуємо.

На сковороду наливаємо олію, розігріваємо і викладаємо всю цибулю, помішуючи обсмажуємо до прозорості на середньому вогні.

Потім робимо вогонь на максимум і викладаємо до цибулі курячі грудки. Перемішуємо та обсмажуємо 3-5 хвилин до білого кольору. Усі шматочки курячого філе повинні побіліти.

Наприкінці додаємо сіль та чорний мелений перець. Далі 2 столові ложки сметани та перемішуємо.

Всипаємо 1-2 столові ложки борошна і постійно помішуючи трохи обсмажуємо близько двох хвилин, щоб сметанний соус загуснув. Знімаємо із плити.

Картоплю я попередньо відварила у мундирі, близько 20 хвилин. Очистила та остудила. Нарізаємо на кружки завтовшки сантиметр – півтора. Випуклі краї відрізаємо, їх можна відправити до улюбленого салату.

Для цього рецепту найкраще вибирати великі картоплини. Якщо картопля молода, чистити її не потрібно.

Викладаємо всю підготовлену картоплю на змащений олією лист, перчимо і солимо. Зверху рівномірно викладаємо обсмажену курячу грудку з цибулею.

І на кожну картоплину сирну масу. Відправляємо в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів на 15 хвилин і чекаємо, коли зверху буде сирна золотиста скоринка.

До столу подаємо гарячим. На виході виходить найсмачніша страва, якою можна не лише нагодувати родину, а й почастувати гостей на свято.

Смачного!

Останні новини

Сестра Софії Ротару розповіла про плани співачки, щодо концертів

Українська співачка Ауріка Ротару прокоментувала плани своєї сестри, легендарної артистки Софії Ротару, щодо можливого повернення…

MamaRika зізналась про проблеми з алкоголем у минулому

Українська співачка MamaRika відверто поділилася своїм складним досвідом зловживання алкоголем та його впливом на її…

Смачна буженина з індички

Буженина з індички — це чудова альтернатива традиційній свинині. Вона виходить ніжною, ароматною та корисною.…

Смачний та легкий десерт з кефіру та желатину

Цей легкий десерт з кефіру та желатину — чудовий вибір для тих, хто шукає прості…

Смачний молочний чай з корицею

Молочний чай з корицею — це ароматний і зігрівальний напій, ідеальний для прохолодних вечорів. Поєднання…

Колишня Остапчука розповіла про зміни в особистому житті

Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…