Рецепти

Так ви ще точно не готували: найсмачніша гаряча страва на святковий стіл, м’яка картопля та ніжне куряче філе

Сьогодні готую смачну гарячу страву з картоплі та курячої грудки. У поєднанні з сирною скоринкою смак виходить просто незрівнянний. Картопля в цьому рецепті м’яка і ніжна, а куряче філе соковите і дуже смачне. Готується не складно, а результат вас приємно здивує.

Інгредієнти:

  • куряче філе – 900 г
  • цибуля – 2 шт.
  • картопля – 12 шт.
  • сир – 200 г
  • сметана – 2 ст.л. (+2 ст.л.)
  • майонез – 2 ст.л.
  • часник – 2 зубчики
  • олія – 2 ст.л.
  • сіль, перець, спеції – за смаком

Приготування:

Дві цибулини нарізаємо чверть кільцями. Курячі грудки нарізаємо смужками або середнім кубиком.

200 г сиру натираємо на великій тертці, сюди ж на дрібній тертці натираємо 2 зубчики часнику. Додаємо 2 столові ложки сметани та 2 столові ложки майонезу. Перемішуємо.

На сковороду наливаємо олію, розігріваємо і викладаємо всю цибулю, помішуючи обсмажуємо до прозорості на середньому вогні.

Потім робимо вогонь на максимум і викладаємо до цибулі курячі грудки. Перемішуємо та обсмажуємо 3-5 хвилин до білого кольору. Усі шматочки курячого філе повинні побіліти.

Наприкінці додаємо сіль та чорний мелений перець. Далі 2 столові ложки сметани та перемішуємо.

Всипаємо 1-2 столові ложки борошна і постійно помішуючи трохи обсмажуємо близько двох хвилин, щоб сметанний соус загуснув. Знімаємо із плити.

Картоплю я попередньо відварила у мундирі, близько 20 хвилин. Очистила та остудила. Нарізаємо на кружки завтовшки сантиметр – півтора. Випуклі краї відрізаємо, їх можна відправити до улюбленого салату.

Для цього рецепту найкраще вибирати великі картоплини. Якщо картопля молода, чистити її не потрібно.

Викладаємо всю підготовлену картоплю на змащений олією лист, перчимо і солимо. Зверху рівномірно викладаємо обсмажену курячу грудку з цибулею.

І на кожну картоплину сирну масу. Відправляємо в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів на 15 хвилин і чекаємо, коли зверху буде сирна золотиста скоринка.

До столу подаємо гарячим. На виході виходить найсмачніша страва, якою можна не лише нагодувати родину, а й почастувати гостей на свято.

Смачного!

Останні новини

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…

Максим Галкін поділився знімками в українському музеї

Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…