М’які, ароматні, ніжні та дуже смачні рогалики з яблучною начинкою! Готуються вони дуже просто, швидко, з недорогих та мінімальних продуктів. Обов’язково спробуйте – це найкращий рецепт рогаликів.
Інгредієнти:
Начинка
- Яблук – 2 штуки
- Цукровий пісок – 2 столові ложки
- Кориця – 0,5 чайної ложки
- Лимонний сік
- Мед – 1 столова ложка
Тісто
- Яйце – 1 штука
- Цукровий пісок – 3 столові ложки
- Розтоплене вершкове масло – 100 г
- Ванілін – щіпка
- Класичний йогурт – 125 г
- Борошно пшеничне – 350 г
- Сіль – щіпка
- Розпушувач – 7 г
- Цукрова пудра – щоб прикрасити
Приготування:
З яблук зчищаємо шкірку та нарізаємо. Тремо шматочки яблук на великій тертці.
Перекладаємо терті яблука на сковороду. Посипаємо цукром, корицею та відправляємо на плиту.
Виливаємо лимонний сік та розмішуємо. Додаємо мед та розмішуємо.
Перекладаємо в тарілку та остуджуємо.
У чисту чашку вбиваємо яйце, всипаємо цукор, ваніль, сіль і розмішуємо.
Наливаємо розтоплене вершкове масло і розмішуємо. Додаємо класичного йогурту та розмішуємо.
Просіюємо борошно, висипаємо розпушувач і розмішуємо.
Розділяємо тісто на дві частини. Розкочуємо і розрізаємо на трикутнички.
Розкладаємо начинку та надрізаємо. Загортаємо, починаючи з начинки.
Перекладаємо на лист, застелений папером для випічки. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку – на 25 хвилин.
Обсипаємо рогалики цукровою пудрою.