Білокачанна капуста є вдома на постійній основі практично в кожної господині. І тут нема чого дивуватися. Цей корисний овоч просто незамінна складова безлічі страв. Чого тільки вартий борщ та класичні голубці з м’ясом.
І досить часто після приготування подібних страв у холодильнику залишається маленький шматочок капусти, який не знаєш куди приткнути. Звичайно ж, можна приготувати звичайний вітамінний салат, але я Вам пропоную варіант набагато цікавіше – капустяний коржик з сиром. А головне, що ця смачна, ніжна та ароматна закуска готується дуже швидко та просто – на сковороді. Це страва для любителів капусти. Дуже хороший рецепт для тих, хто худне.
Інгредієнти:
- капуста – 300 г 1/4 качана
- сир – 130-150 г
- сосиски – 2 шт.
- борошно – 3 ст.л.
- яйця-3шт.
- сметана – 3 ст.л.
- соєвий соус -1 ст.л.
- перець за смаком
- трохи рослинної олії
Приготування:
Капусту дрібно нашаткувати.
Сир натерти на дрібній тертці. Сосиски порізати кружальцями. Сир, сосиски додати до капусти.
Яйця вбити в окрему миску, додати сметану та соєвий соус, поперчити до смаку. Збити вінчиком і влити до капусти.
Додати борошно. Перемішати до однорідної маси. Розділити масу на 2 рівні частини.
У сковороду налити олію, викласти рівним шаром одну частину капустяної маси.
Смажимо на повільному вогні, під закритою кришкою хвилини три-чотири, до рум’яної скоринки. Потім накриваємо зверху тарілкою і перевертаємо коржик на тарілку. І акуратно, за допомогою лопатки зрушуємо з тарілки на сковороду наш коржик. Тепер знову залишаємо сковороду на повільному вогні хвилини зо чотири.
Виймаємо наш коржик. Теж саме робимо з другою частиною капустяної маси. Розрізаємо та подаємо до столу.
Подавати капустяно-сирні коржики краще теплими, зі сметаною або майонезом.
Смачного!