Нове

Сирники з базиліком та моцарелою – ароматні, смачні та пікантні

Ароматні сирники виходять, якщо їх приготувати з сиром моцарела та свіжим базиліком. Свіжа пряна трава надає сирникам пікантного і водночас свіжого аромату. Моцарела у складі дає максимально вершковий смак і ні на що не схожу структуру.

Ця страва одночасно порадує гурманів та любителів звичної їжі, тому ви легко можете приготувати сирники або на сніданок, або на полудень.

Інгредієнти:

  • Сир – 200 г
  • Сир моцарела – 70 г
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Манка – 2 ст. л.
  • Свіжий базилік – 2 гілочки
  • Сіль за смаком
  • Рослинна олія – для смаження

Для подачі:

  • Помідори чері – до смаку
  • Листя базиліка – до смаку

Приготування:

Сир потрібно помістити в глибоку миску і сюди вбити куряче яйце. При виборі манки зверніть увагу, щоб крупа була без грудочок і однорідна за кольором. Манку слід додати до сиру та добре перемішати.

Подрібніть свіжий базилік соломкою та додайте до сиру. Що стосується базиліка, то краще використовувати листочки, а не гілочки.

Моцарелу можна або нарвати вручну на маленькі частини, або ж нарізати ножем і додати в миску до сиру.

На смак потрібно додати в основу для сирників сіль. Інгредієнти потрібно добре перемішати.

Сіль підійде кухонна, але краще брати рожеву гімалайську, тому що в ній немає добавок, а значить, вона корисніша.

Тепер потрібно сформувати невеликі за розміром сирники. Якщо вони вийшли рідкими і не тримають форму, то можна обваляти їх у борошні.

Обсмажувати сирники можна на будь-якій рослинній олії до красивої золотистої скоринки.

Подавати на стіл потрібно, прикрасивши листочками базиліка та помідорами чері.

Смачного!

Нове

Популярне