Нове

Сирники під сметанним соусом у духовці – ніжні та апетитні

Надзвичайно ніжні сирники, які можна подати на полудень. Їхня особливість у солодкому сметанному соусі – він надає страві виняткової спокусливості та закінченого вигляду. Деякі господині додають до соусу мак – і з ним страва теж виходить дуже смачною.

Подавати сирники на стіл найкраще теплими, але і в охолодженому вигляді вони теж дивовижно смачні.

Інгредієнти:

  • Сир – 200 г
  • Сметана – 100 г
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цукровий пісок – 1 ст. л.
  • Рослинна олія – 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Цукрова пудра – 2 ст. л.
  • Розпушувач – 1/2 ч. л.
  • Ванільний цукор – за смаком
  • Сіль – щіпка

Приготування:

Викладіть сир у миску і сюди розбийте куряче яйце. Сир потрібно брати дрібнозернистий. Якщо у вас фермерський, його слід пропустити через сито.

Додайте в миску дрібку солі, смак сирників буде максимально яскравим.

Борошно просіяти і з’єднати з розпушувачем чи содою. Після цього додати суміш у миску з сиром.

Можна додати трохи ванільного цукру або ваніліну, щоб надати сирникам відомий приємний аромат.

Масу перемішати та мокрими руками сформувати невеликі сирники. Кожен слід добре обваляти в борошні.

Деко або пергамент змастити рослинною олією і викласти сирники на відстані не менше 2 см один від одного. Випікати потрібно чверть години.

Допоки сирники в духовці, можете приготувати сметанний соус. Для цього з’єднайте сметану та цукрову пудру і добре перемішайте.

Форму для запікання змастити маслом і перекласти в неї готові сирники.

Залийте сирники сметанним соусом і відправте у духовку. Готувати ще 10 хв.

Подавати на стіл сирники слід гарячими. З напоїв найкраще запропонувати чай чи какао.

Смачного!

Нове

Популярне