Надзвичайно ніжні сирники, які можна подати на полудень. Їхня особливість у солодкому сметанному соусі – він надає страві виняткової спокусливості та закінченого вигляду. Деякі господині додають до соусу мак – і з ним страва теж виходить дуже смачною.
Подавати сирники на стіл найкраще теплими, але і в охолодженому вигляді вони теж дивовижно смачні.
Інгредієнти:
- Сир – 200 г
- Сметана – 100 г
- Яйце куряче – 1 шт.
- Цукровий пісок – 1 ст. л.
- Рослинна олія – 1 ст. л.
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Цукрова пудра – 2 ст. л.
- Розпушувач – 1/2 ч. л.
- Ванільний цукор – за смаком
- Сіль – щіпка
Приготування:
Викладіть сир у миску і сюди розбийте куряче яйце. Сир потрібно брати дрібнозернистий. Якщо у вас фермерський, його слід пропустити через сито.
Додайте в миску дрібку солі, смак сирників буде максимально яскравим.
Борошно просіяти і з’єднати з розпушувачем чи содою. Після цього додати суміш у миску з сиром.
Можна додати трохи ванільного цукру або ваніліну, щоб надати сирникам відомий приємний аромат.
Масу перемішати та мокрими руками сформувати невеликі сирники. Кожен слід добре обваляти в борошні.
Деко або пергамент змастити рослинною олією і викласти сирники на відстані не менше 2 см один від одного. Випікати потрібно чверть години.
Допоки сирники в духовці, можете приготувати сметанний соус. Для цього з’єднайте сметану та цукрову пудру і добре перемішайте.
Форму для запікання змастити маслом і перекласти в неї готові сирники.
Залийте сирники сметанним соусом і відправте у духовку. Готувати ще 10 хв.
Подавати на стіл сирники слід гарячими. З напоїв найкраще запропонувати чай чи какао.
Смачного!