Нове

Сирник, родом з Карпат. Це не просто запіканка, це просто сирне чудо

Досить часто буваю в Карпатах. Ніде не бачила такої смачної випічки, як тут. У будь-якій кав’ярні Закарпатського краю Вам запропонують сирник, але це не просто запіканка, це просто сирне чудо!

Складові:

  • сир – 500 г
  • цукор – 120 г ванільний цукор – 1 пак.
  • яйця – 3 шт.
  • цедра 1 лимона
  • крохмаль – 1 ст.л.
  • куркума – 0,5 ч.л.
  • в’ялена вишня – 0,5 склянки

глазур:

  • вершкове масло – 1 ст.л.
  • цукор – 0,5 скл.
  • какао – 2 ст.л.
  • молоко – 3 ст.л.

Спосіб приготування:

Ретельно розтираємо сир, цукор, ванільний цукор, яйця, щоб не було грудочок (можна скористатися блендером), потім додаємо крохмаль і куркуму, збиваємо до стану пишної кремоподібної маси.
В’ялену вишню заливаємо окропом і даємо постояти хвилин 15, потім зливаємо воду, просушують вишню за допомогою паперового рушника і додаємо в сирну масу, також додаємо лимонну цедру одного лимона.
Дно форми застилаємо пергаментним папером і викладаємо сирну масу, запікаємо при температурі 180-190 гр. хвилин 50.
Поки сирник запікається ми готуємо глазур.
Для цього змішуємо цукор, какао, молоко і варимо до загустіння, а потім додаємо масло.
Готовий, остиглий сирник покриваємо глазур’ю.

Також читайте: НІЖНИЙ ТА СМАЧНИЙ ЗЕФІР ПО-ДОМАШНЬОМУ. В РАЗИ СМАЧНІШИЙ НІЖ З МАГАЗИНУ

Сподобалася стаття, ставте лайк і підписуйтесь на нашу групу у фейсбук. Попереду вас чекає багато цікавої і корисної інформації для краси і здоров’я.

Джерелоcookorama

Нове

Популярне