Досить часто буваю в Карпатах. Ніде не бачила такої смачної випічки, як тут. У будь-якій кав’ярні Закарпатського краю Вам запропонують сирник, але це не просто запіканка, це просто сирне чудо!
Складові:
- сир – 500 г
- цукор – 120 г ванільний цукор – 1 пак.
- яйця – 3 шт.
- цедра 1 лимона
- крохмаль – 1 ст.л.
- куркума – 0,5 ч.л.
- в’ялена вишня – 0,5 склянки
глазур:
- вершкове масло – 1 ст.л.
- цукор – 0,5 скл.
- какао – 2 ст.л.
- молоко – 3 ст.л.
Спосіб приготування:
Ретельно розтираємо сир, цукор, ванільний цукор, яйця, щоб не було грудочок (можна скористатися блендером), потім додаємо крохмаль і куркуму, збиваємо до стану пишної кремоподібної маси.
В’ялену вишню заливаємо окропом і даємо постояти хвилин 15, потім зливаємо воду, просушують вишню за допомогою паперового рушника і додаємо в сирну масу, також додаємо лимонну цедру одного лимона.
Дно форми застилаємо пергаментним папером і викладаємо сирну масу, запікаємо при температурі 180-190 гр. хвилин 50.
Поки сирник запікається ми готуємо глазур.
Для цього змішуємо цукор, какао, молоко і варимо до загустіння, а потім додаємо масло.
Готовий, остиглий сирник покриваємо глазур’ю.
Також читайте: НІЖНИЙ ТА СМАЧНИЙ ЗЕФІР ПО-ДОМАШНЬОМУ. В РАЗИ СМАЧНІШИЙ НІЖ З МАГАЗИНУ
Сподобалася стаття, ставте лайк і підписуйтесь на нашу групу у фейсбук. Попереду вас чекає багато цікавої і корисної інформації для краси і здоров’я.