Рецепти

Сирний торт з чорною смородиною без випічки

Смачний і простий у приготуванні десерт. Такий тортик може замінити повноцінний сніданок, він дуже смачний і ситний.

Інгредієнти:

Для основи:

  • Пісочне печиво – 200 г
  • Вершкове масло – 100 г

Сирний прошарок:

  • Сир – 500 г
  • Сметана – 250 г
  • Цукор – 120 г
  • Желатин – 20 г
  • Вода 150 мл
  • Ванілін – 1 г

Желе:

  • Смородина (чорна) – 200 г
  • Цукор – 70 г
  • Вода – 60 мл
  • Желатин – 3 г
  • Вода – 25 мл

Приготування:

  • Почнемо з приготування основи для тортика.
  • Для цього нам знадобиться 200 г цукрового печива.
  • Печиво подрібнюємо в дрібну крихту, будь-яким зручним для вас способом. Я печиво подрібнила в блендері.
  • Додаємо в крихту 100 г м’якого вершкового масла і все добре перемішуємо.
  • Для складання тортика я буду використовувати кільце діаметром 20 см. На блюдо встановлюю кільце, край застилаю кулінарною плівкою.
  • Рівномірно розподіляємо, утрамбовуємо крихту, по дну форми.
  • І прибираємо форму на 15-20 хвилин в холодильник.
  • 20 г желатину залити водою (150 мл) і залишити набухати.
  • Сир перекладаємо в глибоку миску, додаємо сметану, цукор. Змішуємо всі компоненти за допомогою блендера, до однорідності.
  • Желатин розпустити на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
  • Додаємо невеликими частинами желатин в сирну масу і добре перемішуємо  блендером.
  • Дістаємо форму з пісочною основою з холодильника, виливаємо наступним шаром сирну масу і прибираємо в холодильник на 1-2 години.
  • Тепер залишилося приготувати желе. Для цього беремо каструлю з товстим дном або сотейник висипаємо ягоди смородини, цукор і воду. Ставимо на плиту, доводимо до кипіння і після варимо ще близько 5 хвилин.
  • 3 г желатину залити водою (25 мл) і залишити набухати.
  • Ягоди протираємо через сито.
  • Желатин розпустити на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
  • Змішати желатин з протертою смородиною.
  • Дістаємо тортик з холодильника і зверху виливаємо шар смородинового желе. Форму відправляємо в холодильник на 8-10 годин.
  • Після застигання тортик нарізаємо на порційні шматочки і подаємо до чаю.

Смачного!

Також читайте: РЕЦЕПТ ТОРТА “ЧЕРВОНИЙ ОКСАМИТ”, ЯКИЙ ЗМОЖЕ СПЕКТИ НАВІТЬ НОВАЧОК

Останні новини

Якісний ремонт бутіку в Києві під ключ: з чого складається і в кого замовити

Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…