Найсмачніший десерт з ніжним сиром та ароматною грушею можна приготувати для всієї родини на сніданок чи вечерю.
Візьмемо потрібні інгредієнти за списком. Замість волоських горіхів можна взяти фундук або кеш’ю за бажанням, а прикрасити десерт як свіжими, так і замороженими ягодами.
Інгредієнти:
- Сир 5% – 180 г
- Груші свіжі – 1 шт.
- Горіхи грецькі – 30 г
- Цукор коричневий – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 15 г
- Кориця – за бажанням.
Приготування:
Грушу звільняємо від серединки з насінням та нарізаємо кубиками. Розтоплюємо у сковороді вершкове масло.
Шматочки груші висипаємо в сковороду з маслом, посипаємо коричневим цукром та корицею, якщо любите. Цукор можна замінити на мед за бажанням.
Готуємо фрукт на середньому вогні до тих пір, поки його шматочки стануть м’якими і добре насититься сиропом. Нагрів потім відключаємо і залишаємо охолонути.
У високий келих викладаємо частину сиру.
Сир краще взяти фермерський або домашнього приготування, але в будь-якому випадку продукт має бути обов’язково свіжим та якісним.
Далі викладаємо на сир шматочки груші в сиропі та посипаємо рубаними горіхами.
Потім знову шар сиру. Зверху шматочки фрукта та подрібнений горіх.
Залежно від обсягу келихів (склянок) кількість сиру та інших інгредієнтів може бути як більшою, так і меншою від рекомендованих у рецепті.
Сирний десерт з грушею та горіхами готовий. Прикрашаємо його на свій смак будь-якими ягодами або, як у нашому випадку, зернами граната і відразу подаємо до столу.
Охолоджувати його не обов’язково, якщо ви не готуєте його заздалегідь. В цьому випадку готовий десерт можна помістити в холодильник на 2-3 години, особливо в літні спекотні дні.
Смачного!