Нове

Сирний чізкейк “Снікерс”. Ніжний пиріг з сиром до чаю

Сьогодні я поспішаю поділитися з вами рецептом дуже смачного пирога з сиром. Виходить смачний, ніжний і апетитний пиріг. Я дуже люблю сирну випічку, тому він припав мені до душі.

Сирний чізкейк «Снікерс»:

Для основи:

  • Борошно – 200 г
  • Цукор – 50 г
  • Розпушувач – 1 ч.л
  • Масло вершкове – 100 г
  • Яйце – 1 шт
  • Сіль

Приготування:

  • У чашу відправляємо муку, цукор, розпушувач, сіль і дрібно порізане вершкове масло. Все це перетираємо руками між собою, щоб маса стала розсипчастою і однорідною.
  • Додаємо 1 яйце і замішуємо тісто.
  • З готового тіста формуємо основу з бортиками. Форма у мене 24 см. Прибираємо в холодильник поки готуємо начинку.

Для начинки:

  • Сир – 500 г
  • Цукор – 100 г
  • Вершки 33% – 150 мл
  • Яйця – 2 шт
  • Арахіс – 100 г

Для начинки перебиваємо блендером: сир, цукор, яйця, вершки.

Виливаємо готову сирну начинку на основу. Відправляємо запікатися в розігріту духовку до 130 С на 1,5 години. Потім охолоджуємо до кімнатної температури.

Для карамелі:

  • Цукор – 115 г
  • Масло – 50 г (кімнатної температури)
  • Вершки 33% – 80 мл. (Гарячі)

Поки готується чізкейк приготуємо карамель.

  • У кухлик з товстим дном висипаємо цукор і ставимо на невеликий вогонь. Чекаємо поки цукор почне топитися. Потім можна трохи похитувати кухлик в сторони.
  • Коли цукор розтопився додаємо сіль і вершкове масло кімнатної температури (обов’язково). Постійно помішуємо чекаємо поки масло розтопиться.
  • Потім вливаємо гарячі вершки, це теж обов’язково. Якщо продукти будуть холодні, велика ймовірність, що карамель піде грудочками. Дуже активно помішуємо, проварюємо хвилинку і знімаємо з вогню. Готову карамель повністю охолоджуємо.
  • На остиглий чізкейк викладаємо смажений арахіс і зверху поливаємо карамеллю.
  • Прибираємо в холодильник на годину для застигання.

Готовий сирний пиріг виймаємо з форми і подаємо до столу.

Смачного!

Також читайте: СИРНИЙ ДЕСЕРТ ЯКИЙ ТАНЕ В РОТІ. НІЖНІШЕ НІЖНОГО. ЛЬВІВСЬКИЙ СИРНИК

Нове

Популярне