Сьогодні я поспішаю поділитися з вами рецептом дуже смачного пирога з сиром. Виходить смачний, ніжний і апетитний пиріг. Я дуже люблю сирну випічку, тому він припав мені до душі.
Сирний чізкейк «Снікерс»:
Для основи:
- Борошно – 200 г
- Цукор – 50 г
- Розпушувач – 1 ч.л
- Масло вершкове – 100 г
- Яйце – 1 шт
- Сіль
Приготування:
- У чашу відправляємо муку, цукор, розпушувач, сіль і дрібно порізане вершкове масло. Все це перетираємо руками між собою, щоб маса стала розсипчастою і однорідною.
- Додаємо 1 яйце і замішуємо тісто.
- З готового тіста формуємо основу з бортиками. Форма у мене 24 см. Прибираємо в холодильник поки готуємо начинку.
Для начинки:
- Сир – 500 г
- Цукор – 100 г
- Вершки 33% – 150 мл
- Яйця – 2 шт
- Арахіс – 100 г
Для начинки перебиваємо блендером: сир, цукор, яйця, вершки.
Виливаємо готову сирну начинку на основу. Відправляємо запікатися в розігріту духовку до 130 С на 1,5 години. Потім охолоджуємо до кімнатної температури.
Для карамелі:
- Цукор – 115 г
- Масло – 50 г (кімнатної температури)
- Вершки 33% – 80 мл. (Гарячі)
Поки готується чізкейк приготуємо карамель.
- У кухлик з товстим дном висипаємо цукор і ставимо на невеликий вогонь. Чекаємо поки цукор почне топитися. Потім можна трохи похитувати кухлик в сторони.
- Коли цукор розтопився додаємо сіль і вершкове масло кімнатної температури (обов’язково). Постійно помішуємо чекаємо поки масло розтопиться.
- Потім вливаємо гарячі вершки, це теж обов’язково. Якщо продукти будуть холодні, велика ймовірність, що карамель піде грудочками. Дуже активно помішуємо, проварюємо хвилинку і знімаємо з вогню. Готову карамель повністю охолоджуємо.
- На остиглий чізкейк викладаємо смажений арахіс і зверху поливаємо карамеллю.
- Прибираємо в холодильник на годину для застигання.
Готовий сирний пиріг виймаємо з форми і подаємо до столу.
Смачного!
Також читайте: СИРНИЙ ДЕСЕРТ ЯКИЙ ТАНЕ В РОТІ. НІЖНІШЕ НІЖНОГО. ЛЬВІВСЬКИЙ СИРНИК