Нове

Сирні кульки з часником

І сьогодні у нас несолодка випічка із розсипчастого пісочного тіста з додаванням сиру чедер.

Смачна річ – сирні кульки, підходить на заміну звичайному хлібу або пампушкам із часником.

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 ¾ склянки
  • Розпушувач – 1 ст. л. та 2 ч. л.
  • Цукор – 2 ½ ч. л.
  • Сіль – ч. л.
  • Маргарин розм’якшений – 3 ст. л.
  • Масло вершкове – 80 г (холодне, нарізана шматочками по 1 см) + 3 с. л.
  • Сир «Чедер» тертий – 170 г
  • Молоко – ¾ склянки
  • Масло вершкове – 3 с.л
  • Часник – 1 зубчик
  • Зелень петрушки (кропу) подрібнена – 1 ч. л.

Приготування:

Розігріваємо духовку до 202 градусів, змащене маслом деко ставимо у верхній третині духовки.

Вручну чи за допомогою кухонного комбайна готуємо тісто. Змішуємо борошно, розпушувач, цукор та сіль. Додаємо маргарин. Перемішуємо до однорідності. Додаємо олію.

Перемішуємо так, щоб шматочки масла були розміром з горошини. Додаємо сир. Потім вливаємо молоко. Злегка все перемішуємо. Замішуємо тісто, але місити його довго не потрібно, інакше сирні кульки не вийдуть розсипчастими.

Викладаємо тісто порціями (по ¼ склянки) на лист, на відстані 5 см. Випікаємо сирні кульки близько 20 хвилин до золотистого кольору.

Робимо часникову олію. Вершкове масло розтоплюємо (3 ст. л.) разом із роздавленим зубком часнику на середньому вогні. Готуємо приблизно 1 хвилину. Знімаємо з вогню та додаємо зелень. Змащуємо сирні кульки підготовленою олією і подаємо до столу теплими.

Смачного!

Нове

Популярне