Нове

Сирні коржики, для яких і тісто замішувати не треба, швидко та дуже смачно

Такі коржики відмінно підходять на сніданок або для перекушування. Готуються вони швидко і легко, виходять ситними із відмінним сирним смаком. Для приготування потрібно мінімум простих продуктів. Крім сиру в начинку ще можна додавати готове м’ясо (залишки від обіду чи вечері) та будь-які ковбасні вироби. Просто готувати та дуже смачно!

Інгредієнти:

  • 1 тонкий лаваш (великий)
  • 2 курячі яйця (СО)
  • 180 г напівтвердого сиру
  • за смаком рослинна олія
  • за смаком сіль

Приготування:

Для приготування беру один великий лаваш, який можна замінити на 2 середні. Підбираю тарілку за розміром, щоб вона уміщалася на складеному навпіл лаваші. Вирізаю ножем. У мене виходить 4 подвійні кола, але порцій буде 5.

У миску розбиваємо яйця, трохи солимо, додаємо 3 ст. ложки води і швидко збиваємо вилкою. Воду за бажанням можна замінити на молоко (різниці у смаку немає).

Весь сир подрібнюємо на дрібній тертці та ділимо приблизно на 5 частин. На одне коло з лаваша викладаємо 1 частину сиру.

Закриваємо другим колом і добре притискаємо. Дрібно натертий сир добре скріплює лаваш і при жаренні швидко розплавляється.

Коржик з сиром акуратно занурюємо в яйцях і відправляємо в розігріту олію на сковороду. Смажимо на середньому вогні. Лаваш швидко зарум’янюється і на приготування потрібно не більше хвилини.

Потім перевертаємо на інший бік і готуємо ще близько 1 хвилини. За таким принципом збираємо та готуємо всі коржики. Готові коржики викладаємо на паперові рушники. Поки що виходить 4 коржики.

Після всіх коржів у мисці залишаються яйця та обрізки від лаваша. Щоб продукти повністю задіяти у приготуванні, шматочки лаваша занурюємо у яйця та викладаємо на сковороду, перекриваючи один одного. Виходить коржик з нерівною поверхнею.

Решту сиру рівномірно розподіляємо на лаваші, накриваємо кришкою і смажимо коржик 1,5-2 хвилини на слабкому вогні.

Яйця повністю приготуються, сир розплавиться. Щоб надати коржику гарний вигляд, згортаємо його навпіл. Разом отримуємо 5 коржів.

Коржики з лаваша виходять тонкими, дуже ситними, ароматними із чудовим сирним смаком.

Смачного!!!

Нове

Популярне