Пропонуємо спекти дуже смачне печиво у формі закручених джгутиків із сирного тіста. Таке печиво виходить помірно солодким, ароматним, з хрусткою цукровою скоринкою зовні і м’якою усередині.
Щоб спекти сирні джгутики, підготуємо необхідні продукти за списком. Сир бажано взяти пастоподібний, щоб тісто для печива вийшло однорідним за консистенцією без сирних крупинок. Якщо ж у вас виявиться сир з великим зерном, його необхідно протерти через металеве сито для отримання більш гладкої структури.
Інгредієнти:
- Сир 5-9% – 180 г
- Борошно пшеничне – 200 г
- Масло вершкове – 110 г
- Яйця курячі – 1 шт.
- Цукор – 120 г (60 г у тісто)
- Ванільний цукор – 10 г
- Сіль – щіпка
- Розпушувач – 8 г
- Кориця (за бажанням) – 1/2 ч. л.
Приготування:
З’єднуємо в мисці куряче яйце, сіль, половину цукру та ванільний цукор. Збиваємо суміш до однорідності вилкою або вінчиком.
М’який сир розминаємо з вершковим маслом кімнатної температури. Вливаємо цукрово-яєчну масу та розмішуємо.
Борошно змішуємо з розпушувачем і додаємо частинами в миску. Швидко замішуємо пластичне сирне тісто і скочуємо його в колобочки. Забираємо в холодильник на 15-20 хвилин.
Ділимо тісто на шматочки, скачуємо шматочки в джгутики і формуємо печиво. Кінчики добре защипуємо.
Товщина джгутиків має бути не більше сантиметра, щоб печиво добре пропеклося всередині.
Цукор, що залишився, змішуємо з корицею і обвалюємо сирні джгутики в цій суміші. Розкладаємо печиво на підготовлений лист з пекарським папером і випікаємо при 180-200 градусах до готовності приблизно протягом 15-18 хвилин.
Перекладаємо печиво з листа на решітку або дерев’яну дошку і посипаємо цукровою пудрою.
Рум’яні сирні джгутики готові. Подаємо до столу з ароматним чаєм, кавою, будь-яким соком або молоком за бажанням.
Смачного!