Всього 15 хвилин у духовці та смачні булочки готові. Тісто, як пух! Від таких булочок ніхто не відмовиться.
Інгредієнти:
Приготування:
Спочатку замісимо дріжджове тісто. У мисці змішуємо 1 склянку теплої води, 1 чайну ложку дріжджів, що швидко розчиняються, 1 чайну ложку цукру і 1,5 столові ложки борошна. Розмішуємо, залишаємо хвилин на 10-15, щоб дріжджі почали діяти.
Тепер додаємо 1 неповну столову ложку цукру, 1 чайну ложку солі та 3 столові ложки рослинної олії. Насипаємо борошно і замішуємо тісто. Борошна йде приблизно 450 г.
Тісто накриваємо серветкою, ставимо у тепле місце на 1-1,5 години.
Приготуємо начинку. Змішуємо в мисці 100 г тертого сиру, пучок подрібненої зелені та часник. Часник додавайте за смаком – я кладу 4-5 зубчиків. Часник подрібнюємо ножем або на тертці/через прес. Начинка готове.
Тісто підійшло, воно виходить м’яке, пухнасте. Розкочуємо, змащуємо начинкою, згортаємо рулетиком і нарізаємо, низ защипуємо – як плюшки загалом.
А можна зробити і по-іншому: ділимо тісто на 12-16 рівних частин, формуємо круглі булочки і викладаємо на лист (змастити олією або застелити папером).
У кожній булочці зверху гострим ножем робимо надріз хрест-навхрест або просто один розріз, або заглиблення і кладемо сирно-часникову начинку. Додатково зверху можна посипати сиром, але можна і не посипати.
Залишаємо булочки на деко хвилин на 15, а потім у розігріту до 180-190 градусів духовку. Булочки готуються приблизно 15 хвилин.
Ось і все. Дістаємо ароматні, м’які та дуже смачні булочки та подаємо на стіл. Смачного!
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…
Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…