Нове

Сирні булочки із зеленню та часником: хоч до борщу, хоч так – смачніше за звичайні пампушки

Всього 15 хвилин у духовці та смачні булочки готові. Тісто, як пух! Від таких булочок ніхто не відмовиться.

Інгредієнти:

  • вода – 1 склянка
  • дріжджі – 1 чайна ложка
  • цукор – 1 столова ложка
  • сіль-1 чайна ложка
  • олія рослинна – 3 столові ложки
  • борошно – 450 г приблизно
  • сир – 100 г
  • часник – 4-5 зубчиків
  • зелень

Приготування:

Спочатку замісимо дріжджове тісто. У мисці змішуємо 1 склянку теплої води, 1 чайну ложку дріжджів, що швидко розчиняються, 1 чайну ложку цукру і 1,5 столові ложки борошна. Розмішуємо, залишаємо хвилин на 10-15, щоб дріжджі почали діяти.

Тепер додаємо 1 неповну столову ложку цукру, 1 чайну ложку солі та 3 столові ложки рослинної олії. Насипаємо борошно і замішуємо тісто. Борошна йде приблизно 450 г.

Тісто накриваємо серветкою, ставимо у тепле місце на 1-1,5 години.

Приготуємо начинку. Змішуємо в мисці 100 г тертого сиру, пучок подрібненої зелені та часник. Часник додавайте за смаком – я кладу 4-5 зубчиків. Часник подрібнюємо ножем або на тертці/через прес. Начинка готове.

Тісто підійшло, воно виходить м’яке, пухнасте. Розкочуємо, змащуємо начинкою, згортаємо рулетиком і нарізаємо, низ защипуємо – як плюшки загалом.

А можна зробити і по-іншому: ділимо тісто на 12-16 рівних частин, формуємо круглі булочки і викладаємо на лист (змастити олією або застелити папером).

У кожній булочці зверху гострим ножем робимо надріз хрест-навхрест або просто один розріз, або заглиблення і кладемо сирно-часникову начинку. Додатково зверху можна посипати сиром, але можна і не посипати.

Залишаємо булочки на деко хвилин на 15, а потім у розігріту до 180-190 градусів духовку. Булочки готуються приблизно 15 хвилин.

Ось і все. Дістаємо ароматні, м’які та дуже смачні булочки та подаємо на стіл. Смачного!

Нове

Популярне