Інгредієнти:
Сиркова маса:
- Сир 9%: 600 г
- Яйця: 2 шт
- Цукор: 50 г
- Сіль: ч.л
- Ванілін
Начинка:
- Молоко: 200 мл
- Мак: 100 г
- Вершкове масло: 50 г
- Цукор: 50 г
- Цедра апельсина чи лимона
- Кориця: 1/3 ч.л
- Ванілін: ¼ ч.л
Приготування:
Спочатку краще приготувати начинку, щоб трохи охолола, а можна взагалі готувати на 1-2 дні заздалегідь. Готуватиму в каструльці з товстим дном. З’єдную молоко, цукор, ванілін, цедру апельсина або лимона (тільки жовту або помаранчеву частину, біла гірчить).
Потім обов’язково мию мак і відправляю сюди ж у каструлю. Варю до загусання, періодично помішуючи на невеликому вогні.
Потім додаю шматочок вершкового масла, перемішую, щоб воно повністю розтопилося і варю ще кілька хвилин, щоб маса трохи загуснула.
Знімаю з вогню і обов’язково подрібнюю блендером, щоб начинка вийшла соковитішою і смачнішою, а так само мак краще засвоюється саме в подрібненому вигляді.
СИРКОВА МАСА
Сир із цукром, ваніліном та сіллю подрібнюю блендером.
В окремій ємності збиваю яйця в пишну світлу піну та вливаю у сирну масу. Акуратно перемішую лопаткою. Потім додаю манну крупу, перемішую.
Збираю запіканку в силіконовій формі 10х20см, перший сирний шар, потім маковий, користуюся кондитерським мішком для зручності, але можна і ложкою покласти. Потім шари повторюю, має вийти 4 сирні шари і 3 макові шари.
Випікаю в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 35-40 хвилин. Потім духовку вимикаю та залишаю там запіканку приблизно на 20 хвилин, щоб сильно не просіла від перепаду температур.
Ось така запіканка виходить у розрізі, за смаком – це справжнісінький смачний десерт, можна навіть просто з чаєм з’їсти.
Смачного!