Салат з креветок та кальмарів з додаванням інших, таких же смачних та корисних продуктів, оцінять усі та особливо любителі морепродуктів. Рецепт простий у приготуванні та виходить легким, свіжим, оригінальним та з яскравим смаком.
Інгредієнти:
- Капуста пекінська – 300 г
- Креветки – 300 г
- Кальмари – 2 тушки
- Шинка – 200 г
- Ананас консервований – 1 б.
- Майонез домашній
- Зелень – для прикраси
Приготування:
- У каструлю наливаємо 1 літр води, даємо закипіти і солимо.
- У киплячу підсолену воду опускаємо 2 тушки очищених кальмарів і варимо трохи більше 2-3 хв., інакше вони стануть твердими.
- Після варіння кальмари викладаємо в сито, обливаємо холодною водою і даємо стекти.
- Охолоджені кальмари ріжемо дрібним кубиком відправляємо в миску.
- Тепер відваримо креветки.
- Каструлю з водою поставимо на плиту, після закипання посолимо, відправимо в киплячу воду креветки і варитимемо 3 хвилини.
- Потім даємо охолонути, чистимо і викладаємо в миску. Декілька великих залишимо для прикраси.
- Капусту дрібно шаткуємо і додаємо в миску до салату.
- Зелень обполіскуємо, даємо обсохнути і дрібно нарізаємо.
- Шинку ріжемо кубиком і – в салатник.
- Викладаємо в салат ананаси.
- Перемішуємо всі інгредієнти, не треба солити, заправляємо домашнім майонезом.
- Зверху прикрашаємо креветками і красиво розкладаємо зелень.
Салат готовий до подачі!
Смачного!Всього найкращого!