Нове

Святковий салат з курячої печінки та маринованих грибів

Дуже люблю цей салат, він має одні плюси. Готується легко та з простих продуктів, які відмінно поєднуються між собою. Він виходить ситний, ніжний, смачний, ароматний, а за рахунок кількох продуктів ще й гарний. За допомогою простого прийому надаю салату цікаву форму. Цей салат чудово підходить для святкового столу.

Інгредієнти:

  • 500 г куряча печінка
  • 250 г печериці (мариновані)
  • 110 г сир (твердий)
  • 2 шт. ріпчаста цибуля
  • 1 шт. морква
  • 5 ст. ложок майонез
  • 2 ст. ложки рослинна олія
  • за смаком мелений перець
  • за смаком сіль

Приготування:

Курячу печінку відварюємо у підсоленій воді з додаванням лаврового листа та перцю 15 хвилин після закипання. Охолоджуємо.

Поки вариться печінка, у сковороду відправляємо натерту соломкою моркву та нарізану пір’ям цибулю. Обсмажуємо на середньому вогні, помішуючи, поки овочі не стануть м’якими. В кінці солимо, перчимо і остуджуємо.

Курячу печінку нарізаємо тонкою соломкою та викладаємо в миску.

Додаємо до печінки обсмажену цибулю з морквою та нарізані соломкою мариновані гриби. Можна брати будь-які гриби до смаку.

Доповнюємо все дрібно натертим сиром (60 г) та майонезом.

Добре перемішуємо і салат з курячою печінкою готовий. Він дуже смачний, але виглядає неяскраво, тому додамо йому святкового вигляду.

Для цього беремо велику плоску тарілку, ставимо на неї кільце, а в центрі розміщуємо склянку вгору дном.

Викладаємо салат у кільце, притискаємо і виходить така цікава форма.

Посипаємо салат зверху дрібно натертим сиром (50 г).

Додаємо половинки помідорів чері, листочки петрушки та салат стає гарним. Печінка, мариновані гриби, обсмажені овочі, сир – це ситно, ніжно та дуже смачно.

Смачного!!!

Нове

Популярне