Дуже люблю цей салат, він має одні плюси. Готується легко та з простих продуктів, які відмінно поєднуються між собою. Він виходить ситний, ніжний, смачний, ароматний, а за рахунок кількох продуктів ще й гарний. За допомогою простого прийому надаю салату цікаву форму. Цей салат чудово підходить для святкового столу.
Інгредієнти:
- 500 г куряча печінка
- 250 г печериці (мариновані)
- 110 г сир (твердий)
- 2 шт. ріпчаста цибуля
- 1 шт. морква
- 5 ст. ложок майонез
- 2 ст. ложки рослинна олія
- за смаком мелений перець
- за смаком сіль
Приготування:
Курячу печінку відварюємо у підсоленій воді з додаванням лаврового листа та перцю 15 хвилин після закипання. Охолоджуємо.
Поки вариться печінка, у сковороду відправляємо натерту соломкою моркву та нарізану пір’ям цибулю. Обсмажуємо на середньому вогні, помішуючи, поки овочі не стануть м’якими. В кінці солимо, перчимо і остуджуємо.
Курячу печінку нарізаємо тонкою соломкою та викладаємо в миску.
Додаємо до печінки обсмажену цибулю з морквою та нарізані соломкою мариновані гриби. Можна брати будь-які гриби до смаку.
Доповнюємо все дрібно натертим сиром (60 г) та майонезом.
Добре перемішуємо і салат з курячою печінкою готовий. Він дуже смачний, але виглядає неяскраво, тому додамо йому святкового вигляду.
Для цього беремо велику плоску тарілку, ставимо на неї кільце, а в центрі розміщуємо склянку вгору дном.
Викладаємо салат у кільце, притискаємо і виходить така цікава форма.
Посипаємо салат зверху дрібно натертим сиром (50 г).
Додаємо половинки помідорів чері, листочки петрушки та салат стає гарним. Печінка, мариновані гриби, обсмажені овочі, сир – це ситно, ніжно та дуже смачно.
Смачного!!!